Eerste grote PES 2020-patch brengt gameplayverbeteringen

Stefan Manenschijn, 18 september 2019
Profiel

Hoewel eFootball PES 2020 over het algemeen goede beoordelingen kreeg, staat het ontwikkelteam achter de game niet stil. Een van de dingen die ze hebben gedaan is een Facebook-pagina oprichten voor de community, waarop spelers feedback kunnen achterlaten om de game te verbeteren. Een nobel streven natuurlijk en het is goed om te merken dat er daadwerkelijk wat met de opmerkingen wordt gedaan, want vandaag kondigt het team een grote PES 2020-patch aan, waarin de nodige verbeteringen zijn gedaan.

De eerste belangrijke verbetering is dat de spelers voortaan beter zullen reageren op afgeslagen ballen. Waar het nu soms wel voorkomt dat de dichtstbijzijnde speler niet reageert als de bal in de buurt is, zal dit probleem na de patch verholpen zijn.

Daarnaast wordt ook het samenspel tussen verdediging en middenveld aangepakt. Spelers klaagden over het feit dat steekballen te makkelijk waren en na de update zal dit een stukje lastiger gemaakt worden.

Tot slot vertelt het team dat dit maar de eerste wijzigingen zijn richting het doel van eFootball PES 2020 de ultieme voetbalsimulatie te maken. Wij zijn met de huidige versie al erg tevreden, maar het is goed om te weten dat het team er alles aan doet om de game nóg beter te maken.