'Er is een Alan Wake-remaster onderweg'

Stefan Manenschijn, 18 september 2019
Profiel

Hoewel de stofwolken rondom de release van Control nog maar net zijn opgetrokken, is er alweer een nieuw gerucht rondom een Remedy-game. Volgens een plotseling verschenen LinkedIn-profiel is er namelijk een Alan Wake-remaster onderweg. Deze zou ontwikkeld worden door Virtuos Games, die ook mee hebben geholpen aan de remasters van Spyro: Reignited Trilogy en Assassin’s Creed Liberation.

Alan Wake draait om de gelijknamige schrijver die om een einde te maken aan zijn writers-block samen met zijn gezin een vakantiehuisje betrekt in het bos bij het plaatsje Bright Falls. Daar verdwijnt zijn vrouw op mysterieuze wijze en moet hij het gevecht aan met het duister. De game is in 2010 verschenen voor de Xbox 360 en de pc en geldt voor veel gamers als een echte cult-klassieker. Een remaster zou dan ook een zeer welkome verrassing zijn.

Een LinkedIn-profiel is natuurlijk geen officiële aankondiging, maar gezien de betrokken studio en het feit dat Remedy onlangs de rechten op de game heeft verworven, gokken wij dat er een goede kans is dat dit gerucht waar is.