Original Fire Games geeft ons de eerste Circuit Superstars-informatie en -gameplay

Erwin Voorn, 18 september 2019
Profiel

Na de aankondiging tijdens de E3, afgelopen juni, was het even stil rondom de game van ontwikkelaar Original Fire Games. Tijdens Gamescom werd er behind-closed-doors al het een en ander getoond en nu is er voor de rest van de wereld eindelijk de eerste Circuit Superstars-informatie en -gameplay voorhanden.

Vanuit een top-down-view race je op twaalf circuits in zowel singleplayer- als multiplayer-modi. Het is een arcade-racer, maar met een realistische insteek. Zo zal je de schade, bandenslijtage en het brandstofverbruik in de gaten moeten houden om een pit-stop te voorkomen en je kansen op de overwinning te zien slinken. De auto’s zullen in twaalf categorieën onderverdeeld worden met één tot drie auto’s per categorie. Er zullen ranked online-toernooien gaan plaatsvinden met een leaderboard die de beste rondetijden van iedereen bijhoudt.

In bovenstaande video kan je een split-screen race bekijken en globaal een indruk krijgen hoe het in de praktijk zal gaan werken. Circuit Superstars zal ergens volgend jaar gaan verschijnen voor Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.