IFA19: De persconferentiedag, met Sony, TCL en Braun!

Jeffry van Geel, 17 oktober 2019
Profiel

In drie artikelen deel ik mijn eerste IFA-avontuur ooit met jullie. In dit tweede artikel lees je alles over de tweede dag, die vooral in het teken van persconferenties stond. Lees hier ook alles over dag 1.

Razer

Omdat ik al ruim elf jaar bezig ben met gamejournalistiek was Razer voor mij een zeer bekende speler. Toch was het leuk om kort een presentatie en demonstratie te krijgen van de nieuwste laptops. Vervolgens was er, helaas wederom onder embargo, een presentatie over een nog aan te kondigen product. En alhoewel ik misschien niet de doelgroep ben, was ik zeer, maar dan ook echt zeer onder de indruk.

Artikel

Logitech

Een afspraak bij Logitech sla ik natuurlijk nooit af. In het verleden heb ik veel producten gebruikt van het merk en een afspraak voor spullen die nog geheim zijn, is sowieso altijd interessant. Het bleek om de nieuwe MX-lijn te gaan. Een zeer aardige en enthousiaste medewerker gaf me een goede en duidelijke uitleg over wat er allemaal nieuw was. En het is dat ik net nieuwe spullen heb gekocht, anders had ik dit zeker aangeschaft.

Artikel

Sony-persconferentie

Het was alweer even geleden dat ik bij een echte persconferentie was geweest. Op de Gamescom zijn ze verdwenen en mede daarom was ik benieuwd naar wat Sony te melden had. Het ging uiteindelijk voornamelijk om de Xperia 5, waar ik een dag later nog mee aan de slag mocht. Na de presentatie had ik een demonstratie van 360-audio, waarbij mij oren gescand werden voor het perfecte geluid. Vervolgens kon de koptelefoon mij een echte surround-ervaring leveren en dat lukte.

TCL-persconferentie

Omdat ik toch in de flow zat kwam die van TCL vervolgens direct goed uit. Een presentatie van een voor mij nog onbekend merk, waar ik achteraf veel over te weten ben gekomen. Alhoewel TCL heel veel doet wat voor NWTV niet interessant is, denk hierbij aan airco’s, wasmachines en andere huishoudapparatuur, was er voldoende wat wel interessant is. Mijn oog viel vooral op de 8K-televisie die werd getoond en de TCL Plex. Een nieuwe Smartphone met goede specificaties en een nog betere prijs.

Artikel

Braun Audio

In eerste instantie was een afspraak volledig ergens anders in de stad niet perse iets waar ik op zat te wachten. Braun Audio, mijn laatste donderdagafspraak, was er zo één. Gelukkig was er door het PR-bureau een vervoer geregeld en bleek de afspraak een voltreffer te zijn. Op dat moment wisten nog maar weinig mensen in de wereld dat Braun Audio een comeback zou maken. Ergens verstopt in een afgehuurde ruimte kregen wij als één van de eerste een demonstratie van de LE01, LE02 en de LE03. En dat was er één om u tegen te zeggen. De dag eindigde wederom in het hotel natuurlijk.

Artikel