Review: Corsair T2 Road Warrior

Johan van de Westerlo, 04 oktober 2019
Profiel
De Corsair T2 Road Warrior is met de adviesprijs van €339,- een vrij dure stoel. Voor dit geld krijg je echter wel een stoel waarvan de kwaliteit uitstekend is. Het enige minpunt is dat de zijkanten van de rugleuning mogelijk niet voor iedereen comfortabel zijn, maar over het geheel gezien is deze gamingstoel een prima uitbreiding aan je gaming setup.

Corsair staat bekend om hun randapparatuur, hardware en gamingaccessoires. Onder de laatstgenoemde categorie valt de Corsair T2 Road Warrior, een stoel als aanvulling op je gamingsetup.

De stoel wordt geleverd in een flinke stevige doos. Bij het uitpakken treffen we verschillende onderdelen die nog in elkaar gezet moet worden. Middels de bijgeleverde handleiding is het vrij eenvoudig om de afbeeldingen te volgen en je stoel in elkaar te zetten. Het geheel voelt erg degelijk aan door zowel de bouwkwaliteit als het gekozen materiaal waarvan de stoel is gemaakt. Wanneer de stoel eenmaal in elkaar is gezet valt pas op hoe hoog de stoel eigenlijk is. De rugleuning speelt hierin de grootste rol. Corsair heeft de T2 Road Warrior beschikbaar in vijf verschillende kleurstellingen. De standaard kleur is zwart, maar bevat tinten van andere kleuren. Zo is de stoel verkrijgbaar in de kleuren zwart, geel, wit, blauw en rood.

Nadat de stoel eenmaal staat kan je plaatsnemen om de eerste instellingen aan te passen om de stoel voor jou zo comfortabel mogelijk te maken. Er zijn verschillende instelmogelijkheden waarvan het instellen van de hoogte toch echt wel een must en standaard is. Doordat het verschil tussen de hoogste en laagste stand vrij groot is, is er voor iedereen wel een stand te vinden waarvan hij vindt dat dat de juiste hoogte is. De armleuningen zijn maar liefst op vier plekken aan te passen. Zo kan de ruststeun gekanteld worden, naar binnen of buiten worden verschoven, maar ook naar voren en naar achteren. Ook zijn de armleuningen in hoogte verstelbaar. Het meest unieke aan de Corsair T2 Road Warrior ten opzichte van andere stoelen, is dat de rugleuning middels een soort handrem kan worden versteld. Nu is dit niet zo spannend want dit kan bij wel meer stoelen, maar bij de T2 kan de rugleuning geheel horizontaal worden ingesteld. Je kan hiermee eenvoudig liggen op je stoel, mocht je dat willen.

Het design van de Corsair T2 Road Warrior is strak en erg sportief. Dit komt mede door de rugleuning welke veel weg heeft van een kuipstoel uit een sportauto. Dit design is ook ontwikkeld om extra comfort te bieden en een goede steun. Corsair heeft gekozen om de stoel te voorzien van kunstleer. Nu kan dit nogal snel warm worden en zorgen voor zweetvorming. De ontwikkelaars hebben geprobeerd dit zoveel mogelijk tegen te gaan door gebruik te maken van ventilatiegaatjes in het zitvlak en het onderste gedeelte van de rugleuning. Als kussen heeft de fabrikant gekozen voor koudschuim. Dit zorgt ervoor dat de de kussens vrij stug aanvoelen, maar daarentegen ook lang hun eigen vorm blijven houden, zonder na een bepaalde periode ingezakt te zijn waardoor er doorgezeten plekken ontstaan. De armleuningen zijn voorzien van een carbon-achtige look en gemaakt van plastic. Een groot pluspunt van de stoel zijn de enorm soepele wieltjes. Ze lijken veel op de wieltjes van skates en middels de wiellagers rolt de stoel soepel en bijzonder stil over vrijwel elk soort ondergrond.

Op het gebied van comfort scoort de Corsair T2 Road Warrior vrij hoog. Dit komt mede door de ruime instelmogelijkheden in de rugleuning. Door het design van een racestoel staan de zijkanten een beetje naar binnen om zo het effect van de kuipstoel te creëren. Dit zorgt er overigens wel voor dat het steunvlak wordt verkleind. Dit kan ervoor zorgen dat gebruikers met een brede rug niet altijd even comfortabel zitten omdat de zijkanten tegen de rug aan duwen. Om nog voor wat extra comfort te zorgen heeft Corsair ook twee ondersteuningskussens bijgeleverd. Deze zacht suède kussens kunnen op twee plekken worden gemonteerd, één voor je onderrug en één voor achter je hoofd. Of dit voor iedereen een toegevoegde waarde biedt is persoonlijk, maar vooral het kussen voor de onderrug is wat ons betreft wat overbodig. Het is daardoor weer té veel ondersteuning in je rug, maar nogmaals dit is voor iedereen anders. Kortom, de Corsair T2 Road Warrior is een leuke toevoeging aan je gamingsetup.