FIFA 20 FUT-trailer vertelt waar het om draait

Johan van de Westerlo, 24 september 2019
Profiel

Nog maar enkele dagen slapen voordat FIFA 20 voor het grote publiek in de winkel ligt. Middels de onlangs gelanceerde FIFA 20 FUT-trailer wordt nog even kort uitgelegd waar het in FIFA Ultimate Team om draait.

Deze uitgebreide modus biedt ontzettend veel mogelijkheden waarmee iedere speler zijn eigen team kan samenstellen. Ze kunnen niet zomaar Messi, Ronaldo of onze eigen Virgil van Dijk selecteren, maar ze beginnen met een klein team, met de wat mindere spelers. Door wedstrijden te spelen, doelstellingen te behalen en spelerskaarten te kopen of te winnen kunnen ze hun team uitbreiden. De spelers hebben elk hun eigen statistieken en dit wordt vertaald in bronzen, zilveren, gouden of legendarische kaartjes.

In FUT gaat het verder dan alleen maar je eigen team samenstellen. Je dient ook rekening te houden met blessures, spelerscontracten en de onderlinge relaties om ervoor te zorgen dat jouw team het beste presteert. Om het plaatje compleet te maken zijn er ook mogelijkheden om je eigen spelersshirt of wedstrijdbal te kiezen of om te spelen in het stadion van jouw favoriete club.

Voordat FIFA 20 in de winkels ligt kunnen de fans vanaf nu alvast aan de slag met hun FUT-team in de FUT Web-app of mobiele app.