Review: Fresh 'n Rebel Clam ANC

Johan van de Westerlo, 17 oktober 2019
Profiel
De Fresh ’n Rebel Clam ANC is een prima keuze wanneer je een draadloze koptelefoon wilt met noise cancelling. Hoewel het niet de beste noise cancelling is doet het wel zijn werk. In combinatie met de bouwkwaliteit en het geluid maakt dit een prima keuze voor het acceptabele bedrag van €149,-

Tijdens de IFA in Berlijn dit jaar werd onder andere de Fresh ’n Rebel Clam ANC onthuld, een draadloze koptelefoon met active noise cancelling. Of het relatief onbekende merk een goed concurrerend model heeft weten uit te brengen lees je in deze review.

Fresh ’n Rebel heeft onder andere powerbanks, bluetoothspeakers en koptelefoons in hun assortiment. Sinds de IFA eerder dit jaar is hier de Fresh ’n Rebel Clam ANC bijgekomen. Bij het uitpakken treffen we na het openslaan van de doos direct de koptelefoon aan. In ons geval ging het om de Petrol Blue-uitvoering. Hij is overigens ook beschikbaar in de kleuren: Storm Grey, Dusty Pink, Misty Mint, Ruby Red en Ice Grey. Verder troffen we nog een oplaadkabel, audiokabel en een relatief eenvoudige opberghoes aan. De koptelefoon an sich voelt vrij stevig en stug aan en is vrij compact, al zijn de oorstukken vrij groot in verhouding met de rest. De Clam ANC is gemaakt van plastic waarbij er in de hoofdband een stalen frame is verwerkt voor extra stevigheid. De oorkussens zelf zijn gemaakt van kunstleer en hebben dezelfde kleurstelling als de rest.

De pasvorm van de Fresh ’n Rebel Clam ANC is vrij goed, de grote oorschelpen vallen goed over de oren en sluiten goed aan op je hoofd. De relatief stevige kussens zorgen voor een goede afsluiting zodat er weinig geluid “lekt”. Doordat de oorstukken enigszins kantelbaar zijn nemen ze goed de vorm aan van je hoofd wat erg prettig zit. Wat wel opviel is dat bij het dragen van een bril de kussens iets te hard drukken waardoor hij merkbaar aanwezig is. Wanneer je hem niet meer gebruikt kan je hem eenvoudig inklappen zodat je een lekker compacte koptelefoon hebt die je overal mee naartoe kunt nemen.

Geluidstechnisch is de Fresh ’n Rebel Clam ANC best goed. Er is een vrij zware bas aanwezig, maar dat zorgt er niet voor dat de andere tonen hierdoor worden onderdrukt. Ook de hoge- en middentonen zijn goed in balans en klinken zuiver in je oren. Dit maakt het een goede all-round-koptelefoon die je voor vrijwel elk muziekgenre kunt gebruiken. Steeds vaker zien we dat koptelefoons worden voorzien van noise cancelling en ook bij de Clam ANC is actieve noise cancelling aanwezig. Het omgevingsgeluid wordt weggefilterd zodat je hier niets van meekrijgt en volop kunt genieten van je muziek. Nu is de noise cancelling niet verkeerd, maar ook zeker niet van de hoogste kwaliteit. Wanneer je de muziek op een laag volume beluisterd dan kan het wel zo zijn dat je een zachte ruis hoort. Deze wordt veroorzaakt door het tegengeluid om het omgevingsgeluid te reduceren. Wanneer het volume omhoog gaat is dit niet meer hoorbaar. Desondanks doet de noise cancelling zijn werk en hoor je duidelijk verschil wanneer je deze uitschakelt.

Een ander pluspunt is de lange batterijduur, zelfs met de ANC-functie ingeschakeld. We hebben ruim 30 uur kunnen luisteren op een enkele oplaadbeurt en dat is niet mis. Al met al is de Fresh ’n Rebel Clam ANC een goede draadloze koptelefoon met noise cancelling voor een acceptabel bedrag. Met de adviesprijs van €149,- is het in deze categorie een goedkope headset, maar het is er niet aan af te merken. Zowel de bouw- als geluidskwaliteit zijn dik in orde en maken dit een goede all-round-koptelefoon voor elk moment van de dag.