De Analogue Pocket is je moderne Game Boy en meer

Rutger Engel, 17 oktober 2019
Profiel

De oude Game Boys van Nintendo waren fantastisch, maar ze zijn inmiddels wel heel erg ouderwets. Zelfs als je, net als wij, je oude apparaten nog thuis hebt liggen, is er een grote kans dat er inmiddels van alles mis mee is. Je kan de games natuurlijk emuleren op je pc of laptop, of je kan vrij goedkope namaak-apparaten kopen waarop je al je Game Boy-games kan spelen. Beide oplossingen zijn echter niet zo elegant en dat is waarom de Analogue Pocket volgend jaar de markt op komt.

De Analogue Pocket speelt je oude cartridges van de Game Boy, Game Boy Color en Game Boy Advance af alsof het weer de jaren 90 is. Verder zal het games van andere handheld-systemen gaan ondersteunen middels adapters, maar daar is nog niet alles over bekendgemaakt.

Niet alleen kan het dat allemaal, maar het belangrijkste onderdeel is het enorm hoge kwaliteit scherm. Deze is dan ook voor het grootste deel verantwoordelijk voor het vrij hoge prijskaartje van zo’n 200 euro. Daarnaast zijn de batterijen opnieuw op te laden, iets dat vroeger nog wel miste, en je kan de Pocket net zoals bijvoorbeeld je Nintendo Switch docken met een HDMI-aansluiting, waardoor je je Game Boy-spellen ook op de tv kan afspelen.

De Analogue Pocket moet ergens in 2020 gaan verschijnen. Wanneer is nog niet bekend.

Bron: fastcompany