Welke grote aankondigingen kan je verwachten van Blizzcon?

Rutger Engel, 22 oktober 2019
Profiel

Over een kleine twee weken is het zover en gaat Blizzcon weer van start. Vrijdag 1 november zal de openingsceremonie live uitgezonden worden en dit gaat gepaard met de nodige aankondigingen. Wij zetten alvast voor je op een rijtje wat je allemaal kan verwachten.

Overwatch 2

Al een tijd geleden, eind 2017 om precies te zijn, verscheen een vacature waarin bleek dat Blizzard op zoek was naar iemand die voertuigen kon maken voor een first-person-game. Onze eerste gedachte was toen een singleplayer-modus voor Overwatch, maar nu gaan de geruchten weer iets verder. In plaats van simpelweg een nieuwe ervaring toe te voegen aan het bestaande Overwatch, zou het een nieuw spel worden in de vorm van Overwatch 2. Dit zou ongetwijfeld groot nieuws worden en het is ook de perfecte tijd, aangezien een paar weken geleden het competitieve seizoen van Overwatch groots werd afgesloten.

Warcraft III: Reforged

De remaster van een van de grootste strategiespellen aller tijden werd vorig jaar tijdens Blizzcon officieel aangekondigd. Daarna is het helaas ongelooflijk stil geworden. Er was zelfs een beta in de lente beloofd, maar de lente is inmiddels alweer ver achter ons. Nu lijkt toch echt meer nieuws te komen. Ten eerste is via datamining een beta-versie van het spel gevonden, waarin spelers online tegen elkaar zullen kunnen spelen. We verwachten dus dat deze vrijdag 1 november aangekondigd wordt en ook meteen live zal gaan tijdens (of meteen na) Blizzcon. Verder is ook de verwachting dat een releasedatum aangekondigd zal worden en dat deze niet meer dan een paar maanden van ons verwijderd zal zijn.

Nieuwe World of Warcraft-uitbreiding

Een paar weken terug is via een livestream de laatste grote patch van Battle for Azeroth, de meest recente World of Warcraft-uitbreiding, getoond. Dit betekent dat de enige mogelijke aankondiging voor World of Warcraft een volledig nieuwe uitbreiding zal zijn. Hoe weten we dat? Er is nog nooit een Blizzcon geweest zonder iets van een World of Warcraft-aankondiging en het moet wel heel gek lopen wil dit jaar de uitzondering worden. Daarnaast is de gemiddelde speler niet ongelooflijk tevreden geweest met Battle for Azeroth. Veel van de nieuwe systemen waren niet zo sterk en er waren ongelooflijk veel bugs die heel veel dingen hebben verpest. Het voelde vooral als een afgeraffeld hoofdstuk in de anderzijds zo glorieuze geschiedenis van World of Warcraft. Blizzcon is dus de uitgelezen kans om iedereen te laten zien dat het volgend jaar (wanneer de nieuwe uitbreiding naar verwachting zal verschijnen) allemaal anders zal zijn.

Diablo 4

De minst grote verrassing misschien, maar wel de grootste knaller. Diablo 3 stamt alweer uit 2012 en het kan niet anders dan dat Diablo 4 dit jaar aangekondigd gaat worden tijdens Blizzcon. Insiders hebben maanden terug al gelekt dat Blizzard had overwogen om Diablo 4 te tonen tijdens de Blizzcon van vorig jaar, maar dat toch niet deed. Het is verder ook al talloze keren bevestigd dat Diablo 4 in de maak is. Deze actie-RPG zal zonder twijfel het internet weer in de ban weten te houden wanneer de trailer verschijnt. Hopelijk gaat die trailer gepaard met een flinke lading info en wie weet zelfs een releasedatum, kom maar op!

Een nieuwe franchise

Dit is misschien meer onze eigen hoop dan dat we het echt kunnen onderbouwen, of noem het wellicht een onderbuikgevoel. Echter is het zo dat er dus vooral een paar aankondigingen zijn die iedereen wel aan ziet komen. Alhoewel ze zeker allemaal de potentie hebben om tof te zijn, zit er weinig verrassing in een openingsceremonie op deze manier. We denken dus eigenlijk dat Blizzard wel met één volledig onverwacht project aan zal komen zetten. Wellicht een hele nieuwe franchise met een nieuw universum, of wellicht iets van een van hun bekende werelden dat in een nieuw genre wordt gestopt, wie weet.

Over zo’n twee weekjes zullen we zien of al onze verwachtingen kloppen of niet. Houd dus vooral onze site in de gaten het weekend van 1 november, want we zullen je al het Blizzcon-nieuws brengen.