Doorgaan naar artikel
Tropico 5 bevestigd voor PlayStation 4
Danielle Rooijakkers
Danielle Rooijakkers
Profiel

Kalypso Media heeft bevestigd dat de strategy-game Tropico 5 ook zijn opwachting zal maken op de PlayStation 4. Andrew Johnson, Managing Director bij Kalypso Media UK laat tevens weten dolblij te zijn met de kans om Tropico 5 naar de PlayStation 4 te kunnen brengen.

“De PlayStation 4-versie van Tropico 5 zal de Tropico-franchise uitbreiden naar een nieuwe generatie hardware en een nieuwe generatie gamers,” aldus Johnson.

Dit nieuwe deel binnen de Tropico-serie kent een groot aantal verbeteringen en veranderingen. Zo is bijvoorbeeld al het artwork helemaal opnieuw ontworpen, zul je onderzoek kunnen verrichten op het eiland en kent de game voor het eerst een multiplayer-modus voor maximaal vier spelers.

Tropico 5 laat je wederom in de huid kruipen van El Presidente, die de controle krijgt over het beruchte eiland Tropico. Je staat aan het begin van het koloniale tijdperk en aan jou de taak om Tropico op een goede manier door de eeuwen heen te leiden. Daarbij moet je rekening houden met de veranderende behoeftes van je volk, de overheid en verschillende facties.

Bekijk hieronder de teaser-trailer van Tropico 5.