Doorgaan naar artikel
Guitar Hero Live – Introductie van de Gitaar-controller
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Het is inmiddels alweer zo’n twee weken geleden dat de nieuwe Guitar Hero Live werd aangekondigd. Al snel viel op dat de gitaar er wel behoorlijk anders uit ziet dan we gewend zijn, met twee rijen van drie knoppen, in plaats van één rij met vijf knoppen. Waarom hebben ze dat gedaan? Kijk naar het bovenstaande filmpje voor de uitleg van FreeStyleGames’ Jamie Jackson.

“Although there were five buttons, a lot of people only played using three fingers, I was one of them. As soon as you have to play with the pinky, or move down the neck, people just lost it. And they never ever progressed past medium difficulty.”

Het is dus duidelijk, kennelijk was het voor de minder fanatieke speler te lastig om je hand uit te strekken om alle vijf knoppen goed te kunnen gebruiken. De twee rijen van drie knoppen zouden dit probleem moeten verhelpen. Door bijvoorbeeld het moeten maken van akkoorden die over beide rijen verspreid zijn, zou het nog wel lastig moeten blijven voor de veteranen.

Ook zijn de “technicolor buttons” verdwenen, dit waren de knoppen onderaan de nek van de gitaar die je kon gebruiken voor slides en dergelijke. Laten we eerlijk zijn, niemand die Guitar Hero serieus gespeeld heeft zal deze knoppen missen, ze zaten meer in de weg dan dat ze hielpen.

OldGH
Een oudere Guitar Hero controller.