Doorgaan naar artikel
Bekijk de HBO programmering van de maand mei
Jeffrey van Beurden
Jeffrey van Beurden
Profiel

HBO GO is een van de bekendste diensten die films en series aanbieden. In deze nieuwe rubriek wordt elke maand het nieuwste aanbod van HBO besproken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de doorlopende series die in mei te zien zullen zijn of de documentaires en films die in mei zullen worden geïntroduceerd op HBO GO. Ditmaal onder andere aandacht voor de HBO-Original series Outlander en de bio-pic Bessie.

De Doorlopende Series in Mei

Het vlaggenschip van HBO, Game of Thrones, mag natuurlijk niet ontbreken. De eerste afleveringen van seizoen 5 zijn al op HBO GO te zien en de serie gaat door met waar het goed in is: het laten zien van complotten en intriges, talloze verhaallijnen uitwerken en het publiek in afschuw achterlaten als er opnieuw een onverwachte plotwending aan bod komt. De eerste 4 afleveringen waren jammer genoeg voortijdig gelekt, waardoor een deel van de fans deze afleveringen al hebben gezien. De overige afleveringen gelukkig niet en de ontknoping van seizoen 5 zal, net als vorige seizoenen, erg memorabel zijn.

Naast Game of Thrones heeft HBO natuurlijk meer (veelal eigen geproduceerde) series te bieden. Wat te denken van de nieuwe serie Outlander. De eerste seizoenshelft, waarin we werden geïntroduceerd met Claire Randall, gooide hoge ogen bij publiek en critici. Deze verpleegster maakt een onverwachtse tijdreis naar het Schotland van het jaar 1743 en wordt geconfronteerd met de normen en waarden van die tijd. Ook raakt ze, als Engelse op Schots grondgebied en daarmee dus als “Outlander”, betrokken bij het conflict tussen de Engelsen en de Schotten. De prachtige locaties, de kleurrijke personages en de rijke Schotse historie zijn zeker reden genoeg om Outlander een kans te geven. De ontknoping van seizoen 1 is in mei te zien op HBO GO.

Nieuwe afleveringen van het tweede seizoen van Silicon Valley, het vierde seizoen van Veep, het tweede seizoen van Last Week Tonight With John Oliver, het eerste seizoen van Mozart In The Jungle en het vierde seizoen van House of Lies zijn ook allemaal in mei te zien op HBO GO.

De Documentaires in Mei

In The 50 Year Argument vertellen gerenommeerd regisseur Martin Scorsese en David Tedeschi de geschiedenis van The New York Review of Books: een krant die tijdens de halve eeuw die hij bestaat, uitgroeide tot een van de meest controversiële en gerespecteerde tijdschriften van Amerika. Een aantal personen die een bijdrage hebben geleverd aan de krant worden geïnterviewd en er wordt een focus gelegd op de meest spraakmakende artikelen van de krant. The 50 Year Argument is vanaf 26 mei beschikbaar op HBO GO.

Robert Durst werd in de afgelopen dertig jaar beschuldigd van drie moorden maar is hiervoor nooit veroordeeld. In de zesdelige documentaireserie The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst spreekt Durst zich voor het eerst publiekelijk uit over de zaak. In de serie onthult hij niet eerder gepubliceerde informatie uit het zeven jaar durende onderzoek naar deze zaak. De volledige documentaireserie is nu te zien op HBO GO.

De Nieuwste Films in Mei

In de bio-pic Bessie wordt het verhaal van blueszangeres Bessie Smith (Queen Latifah) verteld. Haar metamorfose van jonge onbekende zangeres tot de “Empress of the Blues” staat centraal in deze film. De kijker krijgt een metamorfose voorgeschoteld van hoe een jonge, onbekende maar vastberaden vrouw met een enorme passie voor muziek uitgroeit tot de “Empress of the Blues”. Al gaat deze metamorfose niet over rozen. Bessie lijkt een film met een aangrijpend verhaal dat laat zien dat de weg naar de top een moeilijke is. Bessie is vanaf 17 mei te zien op HBO GO.

David Oyelowo, die afgelopen jaar veel geprezen werd voor zijn vertolking van Martin Luther King in Selma, heeft opnieuw een prachtige rol te pakken in de film Nightingale. In de film speelt Oyelowo een getraumatiseerde oorlogsveteraan en krijgen we een kijkje in de donkerste hoeken van zijn brein: hoe eenzaamheid en isolatie hem volledig in zijn greep kunnen houden. In de trailer zien we dat deze combinatie kan leiden tot waanzin. Oyelowo werd begin dit jaar voor deze rol al bekroond met een Breakthrough Award door de Georgia Film Critics Association. Nightingale is vanaf 30 mei op HBO GO te zien.

Andere films die vanaf mei beschikbaar zullen zijn op HBO GO zijn The November Man, Sex Tape, Dansen op de Vulkaan, Bloedbroeders, Road to Paloma en Grudge Match.