Doorgaan naar artikel
Teufel heeft eerste gaming-headset Teufel CAGE onthuld
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Teufel is een Duits bedrijf dat is gespecialiseerd in audio-technologie. Ze ontwikkelen onder andere speakersets en hoofdtelefoons. Om hun assortiment uit te breiden en om een breder publiek aan te spreken hebben ze de Teufel CAGE onthuld.

De headset kan worden gebruikt in combinatie met pc’s en gameconsoles. Met zijn optimale draagcomfort, kristalheldere spraakweergave en robuuste ontwerp verandert de eerste headset van Teufel de regels van het spel, aldus Teufel.

Tijdens een gamesessie kan het er heftig aan toe gaan en in het heetst van de strijd moeten gamers het hoofd koel zien te houden. Daarom is de Teufel CAGE voorzien van zeer grote oorkappen met speciale beluchtingskanalen om letterlijk het hoofd koel te kunnen houden. Dit gaat overigens niet ten kosten van de afscherming en comfort van de oorschelpen. De ruime hoofdband zorgt ervoor dat ook brildragers de headset comfortabel kunnen dragen. De CAGE is voorzien van een robuust ontwerp wat tegen een stootje kan. De instelbare hoofdband is gemaakt van licht verenstaal waarbij de rest van de beugel van aluminium met anodisch gunmetaal is gemaakt.

De Teufel CAGE wordt aan de PC en Playstation op de USB-poort aangesloten, op de Xbox en diverse andere apparaten met de 3,5mm jack-aansluiting. Dit is zelfs gelijktijdig mogelijk: het spelgeluid kan worden afgespeeld via USB, terwijl muziek kan worden afgespeeld door de miniplug aan te sluiten op een smartphone of MP3-speler. Zo kan elke gebruiker zijn of haar persoonlijke muzieklijst afspelen en in het heetst van de strijd via de headset telefoongesprekken aannemen en voeren. De in de headset ingebouwde geluidskaart biedt een ‘lossless’, zeer ruisarme en dynamische audioweergave.

De Teufel CAGE gaming-headset heeft een adviesprijs van 149,99 euro. Het pakket omvat naast de headset een 1,3 meter lange kabel met miniplug en een 3 meter lange USB-kabel.