Doorgaan naar artikel
Tony Hawk is terug in Tony Hawk’s Pro Skater 5
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

Tony Hawk’s Pro Skater 5 is aangekondigd voor de Playstation 4, Xbox One, maar ook de oudere generatie Xbox 360 en Playstation 3 doen nog mee. Deze versie van het spel zou terug moeten gaan naar de gameplay van de eerste vier games en een online modus.

In totaal zijn er al veertien Tony Hawk-games uitgegeven. Net als alle vorige delen zal Tony Hawk’s Pro Skater 5 worden uitgegeven door Activision en ontwikkeld worden door Robomodo en Disruptive Games. Veel is er nog niet bekend over dit nieuwe hoofdstuk in de Tony Hawks reeks. Wel is er informatie vrijgekomen over een Online modus waarin je zowel coöperatief als competitief kan spelen. Hierbij kan je kiezen om te spelen als één van de bekende namen uit de skate wereld of als je eigen gemaakte avatar. Het is ook mogelijk je eigen skatepark te maken en te delen, of die van iemand anders uit te proberen.

Naast Tony Hawk zijn er nog vele zoals eerder geschreven andere bekende namen zoals: Nyjah Huston, Aaron Homoki, Ishod Wair, Riley Hawk, Lizzie Armanto, Chris Cole, David Gonzalez, Leticia Bufoni en Andrew Reynolds. Het spel zal later dit jaar uitkomen, maar wanneer precies is nog niet bekend.