Doorgaan naar artikel
Preview: Assassin’s Creed: Syndicate – alles wat je moet weten
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Een half uur geleden is Assassin’s Creed: Syndicate onthuld. In deze live onthulling was te zien dat het nieuwste deel in de reeks ons veel zal gaan bieden.

Assassin’s Creed: Syndicate neemt ons terug naar het bruisende London in 1868. Door de industriële revolutie hebben de armen het zwaar en worden de rijken rijker. Hier komt hoofdpersonage Jacob Fry in beeld. Een chique geklede man in een lange zwarte jas met een hoge zwarte hoed. Naast dat je met Jacob kunt spelen is er ook een rol weggelegd voor een vrouwelijk personage, Evie de zus van Jacob. London is opgedeeld in zeven locaties die in AC: Syndicate speelbaar zijn.

Aan de gameplay zijn ook verschillende dingen veranderd. Zo kan je niet zomaar meer met een zwaard over straat wandelen want  je wordt simpelweg gearresteerd. Het zal nu eerder aankomen op verborgen wapens of een ouderwets vuistgevecht. Daarnaast heeft Ubisoft aangegeven dat AC: Syndicate meer gebruik maakt van ‘close combat’ gevechten en mede daardoor ook de snelste Assassin’s Creed tot nu toe is.

Wat ook nieuw is in Assassin’s Creed: Syndicate is dat het nu mogelijk is om via trein of koets door de stad te reizen. Hierdoor ben je veel sneller op je eindbestemming. Dit biedt tevens nieuwe vechtscenario’s met zich mee in de vorm van achtervolgingen en het overspringen naar andere koetsen.

Dat de voortbeweging een grote rol gaat spelen wordt nog eens getoond wanneer Jacob middels een grijphaak zichzelf razendsnel op een gebouw weet te hijsen. Door het gebruik van de grijphaak kan kostbare tijd worden gewonnen. In de onthulling was ook te zien hoe je een bende kan vormen door mensen in nood te helpen. Wanneer je eenmaal een bende hebt opgebouwd helpen zij je wanneer je het opneemt tegen andere leiders om zo de stad over te nemen.

Om de onthulling af te ronden werd de releasedatum vrijgegeven. Assassin’s Creed: Syndicate verschijnt op 23 oktober 2015 op de PlayStation 4 en Xbox One.