Doorgaan naar artikel
Laatste seizoen Strike Back vanaf 1 augustus op HBO
Jeffrey van Beurden
Jeffrey van Beurden
Profiel

De televisieserie Strike Back is misschien niet de bekendste serie in Nederland, maar wereldwijd hebben de eerste drie seizoenen het erg goed gedaan. De serie, met Philip Winchester (24: Live Another Day) en Sullivan Winchester (300: Rise of an Empire) in de hoofdrol, is een voortzetting van de gelijknamige miniserie die in 2010 door Sky TV werd uitgezonden. Cinemax, die veel samenwerkt met HBO en die ook verantwoordelijk zijn voor de series Banshee en The Knick, besloot een jaar later nieuw leven in de serie te blazen. Het vierde en laatste seizoen van Strike Back is al door Cinemax uitgezonden, maar vanaf 1 augustus is de serie ook op HBO te bekijken.

Strike Back is een thrillerserie rond twee leden van Section 20, een geheime spionageafdeling van het Britse leger. De twee agenten Stonebridge en Scott worden samen met hun S-20 collega’s opgetrommeld om een verdwijning in Bangkok te onderzoeken. Al snel blijkt dat dit een voorbode is van een massale terreuraanval die enorme gevolgen voor de wereld kan hebben. Net als de eerste drie seizoenen zal ook het vierde seizoen bol staan van de actie. Geen enkele vijand is veilig voor dit team van geheim agenten.

Vanaf 1 augustus is de serie elke zaterdag op HBO te zien. Op HBO GO zijn sinds vandaag alle eerdere seizoenen beschikbaar, zodat je voor 1 augustus helemaal bij bent. Nog niet overtuigd? Bekijk hieronder de trailer: