Doorgaan naar artikel
Razer Nabu X
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Er zijn inmiddels behoorlijk wat gadgets op de markt die notificaties van je smartphone tonen zonder dat je de smartphone uit je broekzak hoeft te halen. Denk hierbij aan de inmiddels ruime collecties smartwatches. Razer, dat voornamelijk hardware voor gamers maakt, heeft nu ook een wearable op de markt gebracht.

Razer heeft de Nabu X op de markt gebracht, een armband dat laat merken dat er inkomend gesprek of notificaties zijn op je smartphone. Op de beschikbare smartwatches worden deze notificaties gepaard met een klok op een scherm weergegeven. De Nabu X maakt hierin onderscheid. Zo is de Nabu X niet voorzien van een scherm maar van een drietal LEDjes. Hiermee wordt middels volgorde en kleuren aangegeven wat er aan de hand is. Dit maakt de Nabu X uiteraard erg compact en kan als armband worden gedragen. Het nadeel is echter dat de Nabu X relatief weinig informatie kan tonen waardoor je alsnog je smartphone erbij moet pakken.

Om ervoor te zorgen dat de Nabu X de informatie van je smartphone ontvangt dient deze verbonden te worden middels Bluetooth. Wanneer dit is gelukt zal dit eveneens worden bevestigd door middel van de LEDjes. Hoewel er relatief weinig informatie getoond wordt biedt het voor een aantal dingen toch een uitkomst. Middels de Razer Nabu X-app kan je hem naar eigen smaak instellen. Helaas is er niet al te veel aan te passen en gaat het vooral om de kleurtjes van de LEDjes en de volgorde. Daarbij komt dat de LEDjes in beperkte kleuren beschikbaar zijn waaronder groen, blauw, rood en wit. Hoewel er onderscheid gemaakt kan worden tussen een inkomend telefoongesprek dat blauw kleurt of bijvoorbeeld een SMS-bericht dat groen kleurt kan er geen onderscheid gemaakt worden tussen overige berichtdiensten. Zo zal een notificatie van bijvoorbeeld Facebook, Whatsapp, SMS en Twitter allemaal dezelfde kleuren weergeven en zal je nog steeds je smartphone moeten pakken voor meer informatie. Het is overigens wel mogelijk om notificaties te tonen van bepaalde applicaties. Dit kan handig zijn wanneer je alleen een notificatie wil van bijvoorbeeld Whatsapp. De Razer Nabu X is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren die overigens ook zijn te verwisselen.

nabu x

Wat de batterijduur betreft is deze behoorlijk lang. Met zo’n twee uur laden kan je al gauw vijf dagen voorruit. Bovendien biedt de Nabu X voldoende opslagruimte voor data van zo’n vijf dagen om dit later over te brengen naar je smartphone. Dit is ideaal wanneer je de Nabu X gebruikt bij het sporten en daardoor je smartphone niet bij de hand hebt. Om de Nabu X voor het sporten te gebruiken heb je overigens wel een andere app nodig. Met de applicatie Nabu Fit is het mogelijk om doelen in te stellen die je helpen bij het sporten. Er worden vier statistieken bijgehouden die vanuit de Nabu X gesynchroniseerd worden naar je smartphone. Zo worden het aantal gezette stappen bijgehouden, maar ook de gelopen afstand, de verbrande calorieën en het aantal geslapen uren. Het is niet bijzonder uitgebreid, maar het levert leuke cijfers op. Deze kunnen overigens in zowel cijfers als in een grafiek worden weergegeven.

nabu x