Doorgaan naar artikel
Bekijk Emma Watson in de Colonia trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

Colonia is een thrillerfilm geregisseerd door de Academy Award-winnaar Florian Gallenberger. Het gaat over Lena (Emma Watson) die haar man Daniel (Daniel Brühl) probeert te bevrijden van een sekte.

Het is 1973, de Chileense militaire coup is aan de gang. Op de straten vinden er grootse protesten plaats tegen Generaal Augusto Pinochet. Het jonge echtpaar Lena en Daniel raken hierin verstrikt. Uiteindelijk wordt Daniel zelfs ontvoerd door Pinochet’s geheime agenten, DINA. Vanaf dit moment wordt het Lena’s gezworen missie om haar man te vinden en hem te bevrijden. Ze komt erachter dat hij in een afgesloten dorpje woont genaamd “Colonia Dignidad”. Het dorpje doet zich voor als een liefdadigheids-missionarispost geleid door de lekenpredikant, Paul Schäfer (Michael Nyqvist), maar in feite is het een sekte waar mensen die erin gaan, nooit meer eruit komen. Alsnog is Lena vastbesloten om haar man te bevrijden en kiest ze ervoor om zich bij de sekte aan te sluiten in de hoop op die manier haar man te bevrijden. Zal het haar lukken om haar man te bevrijden? Of zal ze er uiteindelijk diepe spijt van krijgen?

Het feit dat dit verhaal grotendeels gebaseerd is op ware gebeurtenissen en zich afspeelt in de roerige tijd van de Chileense militaire coup, geeft het een realistische vorm van drama en tensie. De juiste formule voor een heerlijke thrillerfilm. We kunnen ook uitkijken naar het acteerwerk van de beeldschone Emma Watson, bekend van de Harry Potter-films.

Colonia draait vanaf 2016 in de Bioscoop.