Doorgaan naar artikel
Bekijk Michael Fassbender in de Steve Jobs trailer
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

Steve Jobs is gebaseerd op het het gelijknamige biografische boek van Walter Isaacson. De film, met de veelzijdige Michael Fassbender in de hoofdrol, is geregisseerd door Academy Award-winnaar Danny Boyle.

De film vertelt het baanbrekende zakenavontuur van Steve Jobs (Michael Fassbender), medeoprichter, voorzitter en directeur (CEO) van Apple Inc. We krijgen een kijkje achter de schermen, hoe hij door de jaren heen drie iconische producten uitbracht. Eindigend met het uitbrengen van de de iMac in 1998. Ook krijgen we te zien hoe zijn leven eraan toe ging. Een intiem plaatje van zijn worstelingen met familieleden Chrisann Brennan (Katherine Waterstone), zijn ex die een kind van hem schijnt te hebben, maar ook zijn collega’s Joanna Hoffman (Kate Winslet), Steve Wozniak (Seth Rogen), John Sculley (Jeff Daniels) en Andy Hertzfeld (Michael Stuhlbarg). Steve Jobs heeft een ware technologische revolutie teweeggebracht. Uiteindelijk is hij op zesenvijftig jarige leeftijd gestorven aan kanker.

Bijna de hele wereld rouwde toen hij stierf. Na een biografisch boek komt nu eindelijk de film over zijn leven uit. Voor de hoofdrol hebben ze de befaamde Michael Fassbender uitgekozen. Dus we kunnen zeker uitkijken naar geweldig en intrigerend acteerwerk. Het script is geschreven door Academy Award-winnaar Aaron Sorkin, die The Social Network (2010) heeft geschreven. De producenten van deze film zijn Mark Gordon, Guymon Casady, Scott Rudin en Academy Award-winnaar Christian Colson.

Steve Jobs draait vanaf oktober in de bioscoop.