Doorgaan naar artikel
Bekijk de trailer van The Big Short met Brad Pitt
Meike Berkhout
Meike Berkhout
Profiel

Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling en Steve Carell in één film. Het klinkt misschien onwerkelijk, zoveel grote namen in een film, maar in The Big Short gaat het toch echt gebeuren.

The Big Short gaat over de financiële crisis van 2007 tot en met 2012, met de problemen op de huizenmarkt en de kredietcrisis als aanloop hiervan. In de film wordt de financiële crisis belicht vanuit vier buitenstaanders (gespeeld door Pitt, Bale, Gosling en Carell), die zien wat de banken, de media en de overheid niet zien; dat mogelijk de wereldeconomie kan instorten. De vier mannen krijgen het idee om van de naderende crisis te profiteren, ze gaan tegen de stroom in en wedden tegen de Amerikaanse economie.

De film wordt geregisseerd door Adam McKay (bekend van de Anchorman-films) en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en een bestseller geschreven door Michael Lewis (bekend van de boeken Moneyball en The Blind Side). Met zoveel bekende acteurs en een interessant verhaal, belooft de trailer van The Big Short veel goeds.

The Big Short is vanaf 25 december in de bioscoop te zien.