Doorgaan naar artikel
Bekijk de trailer Hail, Caesar! van de Coen Brothers
Meike Berkhout
Meike Berkhout
Profiel

Hail, Caesar! is de nieuwe komedie van Joel en Ethan Coen (No Country for Old Men en The Big Lebowski). De gebroeders Coen hebben niet alleen de regie in handen, maar schreven ook het script en hebben de film geproduceerd.

Hail, Caesar! gaat over Eddie Mannix (Josh Brolin), een zogenaamde “fixer” in Hollywood. Het is zijn taak om te zorgen dat schandalen rondom de studio waarvoor hij werkt, Capitol Pictures Studio, het daglicht niet zullen zien. Maar dan wordt Baird Whitlock (George Clooney), de hoofdrolspeler van de opkomende film Hail Caesar, ontvoerd door een groep die zichzelf “The Future” noemt. Het is aan Mannix om erachter te komen wat er met Whitlock is gebeurd en om hem te redden, voordat de pers zich op het verhaal stort en het schandaal openbaar maakt.

De Coen Brothers hebben voor de film een ware sterrencast weten te strikken. Naast Josh Brolin en George Clooney schitteren ook Scarlett Johansson, Jonah Hill, Channing Tatum, Tilda Swinton en Ralph Fiennes in Hail, Caesar!. De combinatie van de regie door de Coen Brothers, het komische script en de vele topacteurs kan het haast niet anders dan dat Hail, Caesar! een goede en vooral leuke film wordt.

Hail, Caesar! is vanaf 18 februari in de bioscoop te zien.