Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Family Hub Refrigerator
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week bespreken we de slimme koelkast van Samsung.

Vandaag de dag zijn er steeds meer ‘slimme’ gadgets op de markt. Denk hierbij aan de smartwatch, smartphone en vrijwel alle andere apparaten waar het woord ‘smart’ in voorkomt. Samsung komt met een vernieuwd concept in de slimme hardware. Het bedrijf voegt nieuwe functionaliteiten toe aan keukenapparatuur, op een koelkast wel te verstaan. Deze koelkast ziet eruit als een normale koelkast, met meerdere deuren en een ijsblokjesreservoir. Maar wat zo speciaal is aan de koelkast, is dat de rechterdeur is voorzien van een display. Nu lijkt dit allemaal niet zo apart en spannend, maar het display heeft veel weg van een grote Android-achtige smartphone.

Het scherm dat op de Family Hub Refrigerator is verwerkt is niet zomaar een scherm. Het aanraakscherm heeft een afmeting van maar liefst 21,5 inch. Het Android-uiterlijk komt voornamelijk door de knoppen. Zo zien de “home” en “terug” knop er hetzelfde uit als op Android-smartphones. Het display toont ook een microfoonsymbool, wat er op zou kunnen duiden dat de slimme koelkast reageert op gesproken commando’s. Er zijn helaas nog geen beelden beschikbaar over de werking van de slimme koelkast, maar wat aannemelijk is, is dat gebruikers het weer en nieuws kunnen lezen, boodschappenlijstjes kunnen maken of digitale notities kunnen achterlaten. Wat de Family Hub Refrigerator nog meer zou moeten kunnen doen en of wat de prijs is, zal later bekend worden gemaakt.

Family hun refrigerator

Family hun refrigerator