Doorgaan naar artikel
HITMAN wordt volledig episodisch en begint in maart
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

11 Maart wordt HITMAN uitgebracht voor de PC, Xbox One en PlayStation 4, althans het eerste deel. HITMAN zal namelijk volledig episodisch uitgebracht worden. De proloog en een eerste missie, die zich af zullen spelen in Parijs, verschijnen 11 maart. Vervolgens komt in april een nieuwe missie in Italië en eentje in Marokko verschijnt weer een maand later. Tot later in 2016 krijgt HITMAN maandelijkse contentupdates en er worden ons “wekelijkse live-evenementen” beloofd.

Hannes Seifert, Head of Studio bij Io-interactive, zegt er het volgende over:

“We hebben besloten om de sprong te wagen en HITMAN te publiceren als een echt episodische spelervaring. Die beslissing is deels genomen om dat kleine beetje extra tijd te krijgen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat elke locatie die we uitbrengen de kwaliteit heeft die je van een HITMAN-spel mag verwachten. Maar de belangrijkste reden is dat we op deze manier een levend spel kunnen maken dat in de loop der tijd groter wordt en evolueert, om zo een fundament voor de toekomst te leggen: dit is het eerste spel in een verhaal dat zal doorgaan en wordt uitgebreid met toekomstige Hitman-games.

Spelers zullen zowel losse episodes als de ‘Full Experience’ kunnen kopen. Een schijfversie verschijnt aan het einde van het jaar.