Doorgaan naar artikel
Producent en releasedatum voor Jurassic Park IV
Frank Roosendaal
Frank Roosendaal
Profiel

Dat Jurassic Park IV er toch zou komen leek al een tijd vast te staan. Er is verder nog niet veel bekend over de film. Wel is er nieuws over Steven Spielberg’s deelname aan het project en is er een releasedatum vastgesteld.

Steven Spielberg’s medewerking aan Jurassic Park IV stond nog verre van vast. Spielberg maakte zichzelf haast onsterfelijk in de jaren ’90 met Jurassic Park I (1993) die hij zelf regisseerde. Het publiek had dinosaurussen nog nooit zo levensecht op het witte doek gezien, dankzij de computer graphics die voor die tijd baanbrekend waren. Ook het tweede deel, The Lost World, werd 4 jaar later geregisseerd door Spielberg. Bij het derde deel, wat ontzettend teleurstelde, was Spielberg’s invloed minder groot: hierbij was hij uitvoerend producent. Bij het vierde deel, blijkt nu, zal Spielberg toch weer aanwezig zijn, eveneens als producent.

Het verhaal van Jurassic Park IV is nog niet bekend. Er zijn wel geruchten geweest die tot nu toe (gelukkig) allemaal van de tafel geveegd zijn. Zo zouden er ideeën zijn geweest voor een verhaal dat gebaseerd was op genetische kruisingen tussen mensen en dinosaurussen. Ook gingen er geruchten over een verhaal dat zou gaan over afgerichte en gewapende dinosaurussen. Gelukkig kunnen we er van uit gaan dat deze krankzinnige ideeën geen deel uit zullen maken van een poging de franchise nieuw leven in te blazen. Iets concreters valt er jammer genoeg nog niet te melden over het verhaal van Jurassic Park IV.

Het internet staat vol met lijsten met elementen die de fans hopen of verwachten te zien in Jurassic Park IV. Deze zullen echter nog een tijd moeten wachten. De releasedatum is namelijk vastgesteld op 13 juni 2014. De fans zullen zich tot die tijd nog even zoet moeten houden met de 3D versie van de originele Jurassic Park die in april 2013 te zien zal zijn in de bioscoop.