Doorgaan naar artikel
Gamescom dag 2: de Gametips
Dirk H. Wolthuis
Dirk H. Wolthuis
Profiel

Je kunt met verschillende redenen naar de Gamescom in Keulen komen. Je kunt o.a. de nieuwe consoles komen bekijken, de PlayStation 4 of de Xbox One. NieuwerwetsTV is hier met één specifieke reden gekomen, om de beste games op een rijtje te zetten.

Gametip: Skylanders: Swap Force

De nieuwste toevoeging aan de Skylanders-franschise is Skylanders Swap Force. Bij dit nieuwe deel komen een aantal nieuwe Skylanders uit. Met deze Skylanders is het mogelijk te “swappen” zo kan je van de ene Skylander het torso gebruiken op het onderlichaam van een andere. Zo zijn er met de 16 nieuwe Skylanders wel 250 verschillende Skylanders te mixen, wat veel mogelijkheden biedt om de puzzels in levels op te lossen. Daarnaast zijn alle andere vorige Skylanders gewoon nog te gebruiken. (QB)

Gametip: The Legend of Zelda: A Link Between Two Worlds

Dat een franchise die al 25 jaar bestaat nog vernieuwend kan aanvoelen bewijst Nintendo met The Legend of Zelda: A Link Between Two Worlds. De wereld uit één van de beste Zelda-games ooit (A Link to the Past) in een volledig nieuw jasje, gecombineerd met nieuwe gameplay-elementen maakt dat het spel fris en vernieuwend aanvoelt. Doordat Link zichzelf op de muur kan projecteren om bepaalde obstakels te omzeilen wordt de speler uitgedaagd om op nieuwe manieren na te denken. Dit alles zorgt ervoor dat The Legend of Zelda: A Link Between Two Worlds een gametip waard is. (JvG)

Gametip: Titanfall

Complete chaos gecreëerd door Titanen, kolossale mechpakken, die uit de lucht vallen omringd door supersoldaten uit de toekomst. Titanfall is een compleet nieuwe first-person shooter die laat zien dat we nog lang niet shootermoe zijn. Door singleplayer-elementen toe te voegen in een multiplayergame doet Titanfalls iets nieuws wat voor enthousiasme zorgt op de Gamescom. Titanfall is een veelbelovende nieuwe IP die we graag benoemen als gametip. (MW)

Gametip: NBA 2K14

Vernieuwing in een sportgame is moeilijk. 2K weet dit met NBA 2K14 toch voor elkaar te krijgen. Niet alleen is er een geheel nieuwe mode toegewijd aan superster LeBron James, maar is ook de Europese basketbalcompetitie toegevoegd. Zelfs de aangepaste regels uit deze Europese-wedstrijden zijn ook in het spel verwerkt. Verder wordt de zogenaamde ‘Pro Stick’ voor het eerst in NBA geïntroduceerd: de rechterstick op de controller, die voorheen voor onder andere schieten gebruikt werd, heeft een nieuwe functie gekregen. Deze maakt namelijk verfijnd dribbelen mogelijk. Het gebruik van de analoge stick is te vergelijken met dat van games als FIFA. Hierdoor wordt het spel toegankelijker voor nieuwe spelers en tegelijkertijd uitdagender voor de meer ervaren gebruikers. (MA)

Gametip: Blacklight: Retribution & War Thunder

De PlayStation 4 staat een mooie lancering te wachten: naast prestigieuze en geanticipeerde namen als WATCH_DOGS wordt de nieuwe console begeleidt door twee ogenschijnlijk uitstekende, gratis toegankelijke games. Blacklight: Retribution is een gestroomlijnde shooter en War Thunder een multiplatform-MMO. Voor beide spellen is geen Playstation Plus-abonnement vereist en bieden veel uren gameplay voor de nieuwe consolebezitter. (PB)