Doorgaan naar artikel
Dead Island Flashback
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

In 2011 verraste uitgever Deep Silver spelers met de zeer originele survival game Dead Island. We gaan nog een keer terug naar het levensgevaarlijke eiland in deze flashback over het eerste deel in de Dead Island reeks.

Het is een mooie zomerdag op het vakantieoord Banoi. Na een nacht feesten word je langzaam wakker in je hotelkamer. Het is verdacht stil in de hallen en als snel komen we erachter dat er iets niet pluis is. Welkom in Dead Island, een zombie apocolypse game zoals we die nog niet eerder zagen.

[one_half][/one_half]

[one_half_last][/one_half_last]

Zonnige zombies 
Dead island speelt zich af op een tropisch eiland. De fijne graphics en stralende omgeving geven deze game een uniek gevoel. Nooit eerder was een zombie-uitbraak zo mooi en zonnig. Tijdens je speurtocht op het eiland ontdek je veel verschillende gebieden. Elk gebied heeft andere vijanden en nieuwe missies. Je kunt het eiland lopend afspeuren of jezelf vervoeren met verlaten auto’s die overal te vinden zijn.

Survival game met RPG elementen
Je speelt het spel als één van de weinige overlevende van de zombie ramp. Je heb de keuze uit vier verschillende karakters met ieder zijn eigen unieke specialiteiten. Alle vier de hoofdkarakters zijn vreemd genoeg immuun voor het zombie virus. Dat wil helaas niet zeggen dat zombies niet zullen proberen om een stuk uit je lijf te bijten. Het is aan jou om uit te vogelen waar deze uitbraak vandaan komt, waarom jij immuun bent en hoe je zo snel mogelijk van dit vervloekte eiland af kunt komen.

Dead island is een survivalgame met diverse RPG-elementen. Je karakter verdient ervaringspunten bij elke zombie die hij of zij slacht of bij elke missie die afgerond wordt. Bij elk level dat je stijgt kun je je karakter voorzien van nieuwe vaardigheden. De vijanden in de game lopen gelijk aan het level dat je op dat moment bent. In Dead Island is het dus niet mogelijk om vijanden tegen te komen van een veel lager level. Naast het hoofdverhaal zijn er nog heel erg veel submissies om op te lossen. Dit geeft de game een lange en afwisselende speelduur.

Van roeispaan tot machete
De wapens in Dead Island zijn zeer gevarieerd. Van een roeispaan tot aan een machete, alles is bruikbaar in deze game. Je kunt je wapens upgraden zodat ze meer schade aanrichten, langzamer slijten of zelfs zo uitbreiden zodat je bijvoorbeeld een mes gebruikt waar stroom op staat of een geweer dat kogels schiet met gif erin verwerkt. Geweren en kogels zijn meer zeldzaam dan knuppels of messen in Dead Island. Je moet dus erg creatief met je wapens omgaan, wil je je een weg banen door een eiland vol zombies.

Multiplayer 
In Dead island is het mogelijk om online met drie andere spelers de verhaallijn en alle aparte missies te spelen. Dit is zeer vermakelijk en maakt de game makkelijker. Dead Island is namelijk een uitdagende game met veel sterke vijanden. Een offline co-op functie is niet aanwezig in het spel. Iets wat heel veel gamers wel graag hadden gezien als optie.

Conclusie
Dead island bracht een nieuwe kijk op het zombie survival genre. Met RPG elementen en een totaal andere omgeving dan gewend was deze game erg interessant en zeker de moeite waard een kans te geven. De game werd dan ook erg lovend ontvangen door critici. Het vervolg op deze spannend surival game genaamd Dead island: Riptide is sinds vorige week verkrijgbaar. De review van deze opvolger volgt zeer snel. Dead Island: Riptide is beschikbaar voor de Playstation 3, Xbox 360 en de PC.