Doorgaan naar artikel
Kijkcijfers 18 november: Revolution start aardig
Tim Damen
Tim Damen
Profiel

De kop is eraf. Gisteren zijn de eerste twee aflevering van de hitserie Revolution te zien geweest op Veronica. Televisiekijkend Nederland heeft zijn interesse getoond. Ongeveer 500.000 mensen waren benieuwd naar een wereld zonder stroom.

Revolution, mede geproduceerd door J.J. Abrams, gaat over een wereld waarin geen elektriciteit is. Vijftien jaar na het voorval zijn de mensen gedwongen om te leven in een wereld die terug te leiden is naar de middeleeuwen. Revolution heeft een kleurrijke setting, ondanks het grote mysterie. De serie focust zich op de familie Matheson, die beschikt over een speciale USB-stick die de sleutel tot het antwoord heeft en hoe de effecten gekeerd kunnen worden. Het eerste seizoen wordt momenteel uitgezonden door Veronica. In de Verenigde Staten is het tweede seizoen in september begonnen. Daar wordt de serie uitgezonden op NBC.

Met 500.000 kijkers wisten de eerste twee afleveringen de plek in de dag top-25 te bemachtigen. Deze wordt aangevoerd door Goede Tijden Slechte Tijden, het NOS Journaal en Radar.

Lees de uitgebreide impressie van Revolution hier terug.