Doorgaan naar artikel
Urbanears KRANSEN
Dirk H. Wolthuis
Dirk H. Wolthuis
Profiel

Conclusie

Voor slechts 40,- euro biedt Urbanears met de Kransen een geweldige in-ears set aan. De bouwkwaliteit is goed, het ontwerp geweldig en de geluidskwaliteit doet het beter dan vergelijkbare sets.

Het Zweedse bedrijf Urbanears is voornamelijk bekend door haar kleurrijke en duurzame audioproducten. De Kransen in-ear-oordoppen zijn de nieuwste toevoeging aan het arsenaal van Urbanears. De in-ears zijn stevig, produceren goed geluid en zijn verkrijgbaar in nagenoeg elke kleur.

Kleurrijk

Opvallen is optioneel

Urbanears geeft de Kransen, zoals al haar andere producten, in diverse kleuren uit. De kleuren van in-ears blijven goed zichtbaar bij intensief gebruik en variëren van zwart naar felrood. Gebruikers kunnen hierdoor zelf kiezen of ze voor een opvallende set gaan, of juist niet de nadruk willen leggen op de manier waarop ze muziek consumeren. Een welkome toevoeging wanneer je dit bijvoorbeeld vergelijkt met andere in-ears zoals de UE 900 van Logitech.

Urbanears Kransen

bouwkwaliteit

Nagenoeg perfect

Naast de opvallende kleuren is het ontwerp van de Kransen minimalistisch. De oortjes vallen grotendeels in het oor van de gebruiker weg en zijn niet onnodig groot. De bedrading bestaat merendeels uit gevlochten touw dat kabelbreuk voorkomt. Beide oortjes zijn met de achterzijde tegen elkaar aan te drukken om bijvoorbeeld de Kransen als een ketting te dragen of knopen te voorkomen; een kleine maar nuttige toevoeging. Helaas schieten de Kransen wel tekort op het gebied van afspeelfuncties. De in-ears-set beschikt over een microfoon en heeft slechts één knop, waarmee telefoongesprekken opgenomen kunnen worden of het volgende nummer geselecteerd kan worden. Door het gebrek aan volumeknoppen kun je enkel het volume bepalen door middel van je smartphone.

Urbanears Kransen

Geluidskwaliteit

Beter dan de concurrentie

De Kransen dragen een prijs van 40 euro en maken dit op het gebied van geluidskwaliteit meer dan waar. De in-ears  produceren heldere klanken en kunnen zich meten met duurdere koptelefoons. Het enige dat als storend kan worden ervaren zijn de lage klanken die iets te prominent te aanwezig zijn. De Kransen weet zich bij de meeste nummers uitstekend te profileren, maar kent zijn grenzen bij zware basgeluiden. Dit komt echter niet vaak voor. In vergelijking met soortgelijke in-ears, zoals de Apple EarPods, doet de Kransen het in iedere situatie beter.

Urbanears Kransen