Doorgaan naar artikel
Xbox One garantie mogelijk vanaf april beschikbaar in Nederland
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

In onder andere Nederland is de nieuwste console van Microsoft nog niet uitgebracht. In verschillende andere landen wel, waaronder Duitsland. Er zijn verschillende gamers die hun console bij onze oosterburen hebben gekocht om zo toch te kunnen genieten van de Xbox One.

Eerder deze maand heeft Microsoft aangegeven dat de ondersteuning bij geïmporteerde Xbox One-consoles is stopgezet. Wanneer de eigenaar een defect heeft aan zijn Xbox One wordt deze door Microsoft verwezen naar het land waar de Xbox One is aangeschaft. De support-afdelingen in het buitenland bieden vaak geen ondersteuning wanneer het opgegeven adres bij een reparatieverzoek niet in eigen land bevindt. Dit houd voor de eigenaar in dat deze zal moeten wachten tot de Xbox One in Nederland beschikbaar is, pas dan kunnen ze worden geholpen aan hun defecte Xbox One.

“Er wordt hard gewerkt om dit op te lossen, alleen zijn wij op dit moment niet in staat om Xbox One-consolereparaties te verwerken voor klanten buiten de dertien landen waar Xbox One officieel uit is. Wij verwachten dat dit klantenserviceprobleem eind april is opgelost. In de tussentijd kunnen klanten alsnog contact opnemen met hun Xbox Support-team om enige problemen proberen op te lossen. Als een reparatie nodig is, kan het zo zijn dat wij de klant zullen moeten contacteren zodra het interne klantenservice-probleem is opgelost,” Aldus Monika Popieluch, communicatiecoördinator Xbox Nederland. 

xbox