Doorgaan naar artikel
Dag 2: Je favoriete personage
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Vandaag gaan we in de 30 dagen uitdaging op zoek naar ons favoriete personage. Of beter gezegd: onze favoriete, rouwe, mannelijke dertiger.

Edwin

Dante (Devil May Cry)

Mijn favoriete personage is Dante uit Devil May Cry. Ik heb het dan niet over de Dante uit de laatste game, maar over de kinderachtige halfdemoon met zijn karakteristieke witte lokken. Wat er ook gebeurt, hij wordt er niet snel koud of warm van.

Het enige waar hij echt om geeft is pizza, vrouwen, vechten en zichzelf. Dante is zijn eigen grootste fan en aanbidder en maakt daar geen geheim van. Zijn narcistische kant komt ook naar voren in zijn vechtstijl: alles moet zo opzichtig en stijlvol mogelijk gedaan worden, anders is het niet “SSStylish!”.

Dante is het enige personage die het voor elkaar krijgt om vol van zichzelf te zijn zonder dat het mij irriteert. In tegenstelling tot Sonic The Hedgehog, die het bloed onder mijn nagels haalt zodra hij zijn mond open trekt. De egocentrische, kinderachtige en hopeloze Dante is mijn favoriete personage.

Johan

Solid Snake (Metal Gear Solid, 1998)

Solid Snake is inmiddels een ouwe rot in het vak. Al vanaf 1987 is hij actief als één van de beste geheime agenten ter wereld. Ikzelf maakte kennis met Snake in de game Metal Gear Solid uit 1998. Later zijn er nog verschillende games uitgebracht in de Metal Gear Solid franchise en komend jaar mogen we weer een nieuw deel verwachten. Hierin speelt uiteraard Snake weer een grote rol en is, ondanks zijn leeftijd, nog een van de dodelijkste spionnen ter wereld. 

Dirk

Vaas (Far Cry 3)

Ik kijk films niet vaak twee keer. The Dark Knight is een film die ik talloze keren heb gezien en niet zozeer omdat ik stille liefdesgevoelens heb voor Christian Bale. The Joker (Heath Ledger) vormt de film met zijn krankzinnige karakter. Het zou me niks verbazen als hij de inspiratie was voor Vaas (Michael Mando) uit Far Cry 3. Vaas is minstens zo gestoord als The Joker en hoewel Far Cry 3 op het gebied van verhaalvertelling steekjes laat vallen schort het niet aan interessante personages. Met zijn opscheer en hanenkam heeft hij een indrukwekkend uiterlijk. Daarnaast heeft hij een bijzonder kort lontje. Hoewel het nooit duidelijk wordt waarom Vaas zo gestoord is, weet hij iedere scène uit Far Cry angst in de speler aan te woekeren. Het is jammer dat niet het hele spel om Vaas draait, maar zijn personage zal mij nog vele jaren bijstaan. Wil je bewijs? Bekijk het onderstaande fragment.