Doorgaan naar artikel
Dag 5: personage waarmee je je kunt identificeren
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Als tiener groei je op met idolen in de media. Dat kan met een metershoge poster van de Bieber, maar deze maand richten we ons meer op de onverzorgde, rouwe, mannelijke dertigers in games: dat zijn de types waar wij op willen lijken. Dag 5: het personage waarmee je je het meest kan identificeren.

Rick

John Marston (Red Red Redemption)

Was ik maar zo’n plichtsgetrouwe, barmhartige cowboy als John Marston. Het is moeilijk voor te stellen hoe deze man ooit op het slechte pad is beland. Hij is gallant maar ook keihard. Misschien zijn het de tijden van Manifest Destiny, die het vragen om zo te zijn wil men overleven; wellicht dat ik daarom geen één van die kwaliteiten nog bezit. Helaas zit de angst voor paarden er te erg in om het überhaupt te proberen.

Paul

Daxter (Jack & Daxter

Wellicht een wat opvallende keuze om hier te gaan voor een oranje fret die tot kniehoogte komt, maar in mijn jeugd – en nog steeds – kon ik me goed identificeren met Daxter; de door dark eco getransformeerde vriend en tegenspeler van hoofdpersoon Jak uit Jak & Daxter.

Hij had praatjes, lef en scherpe humor. Oké, hij was misschien een held op sokken, maar misschien was ook dat wel een van de redenen waarom ik hem zo gaaf vond. Hij stond (vaak letterlijk) in de schaduw van Jak, maar verkocht zo veel praatjes en opschepperij dat hij het liet blijken alsof Jak – die nooit erg spraakzaam was – juist in zijn schaduw stond. Naughty Dog bracht één PSP-game uit waarin Daxter centraal staat en Jak amper voorkomt. Een aanrader, en nog altijd als PSN-download beschikbaar voor Vita.