Doorgaan naar artikel
Dag 6: Meest irritante personage
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Gamen moet een gezellige bezigheid zijn, maar wat nu als iemand je hele game lang “Hey” roept: kan dit zomaar je ervaring teniet doen, of overleeft zelfs de beste game dergelijke personages?

Jeffry

Navi (The Legend of Zelda: Ocarina of Time)

Meest vervelende gamepersonage is voor mij niet heel moeilijk. Het is namelijk een personage uit mijn favoriete game en het is bijna een smet op de game, alhoewel het het geheel ook weer maakt zoals het is. Ik heb het dan over Navi uit Orcarina of Time, het aantal keren dat ik Hey!, Listen! Heb gehoord, maar ook dat Navi door een net niet goed werkende besturing weer niet deed wat ik wilde zijn altijd nog frustrerend. Gelukkig was dit voor mij ook direct het enige minpunt in de game.

Thomas

Al Mualim (Assassins Creed)

Assassin’s Creed stond als spel niet bepaald bekend om zijn replay-waarde. Heel veel elementen in het spel waren te repetitief (afluisteren, iemand in elkaar meppen, handelaar redden van bewakers enz.) en de free running bleef helaas ook niet eindeloos leuk. De variatie en uitdaging zat vooral in de verschillende doelwitten die je moest doden, bijvoorbeeld na een achtervolging of na een schijnbaar eindeloos gevecht. Dit is waar Al Mualim, leider des Assassijnen, een probleem werd. Elk nieuw doelwit werd namelijk aangekodigd na een diep dialoog tussen hoofdpersoon Altaïr en Al Mualim. Ook als je een doelwit weer over wilde doen, moest je de dialogen weer aanhoren. Toen ik sommige wijsheden van Al Mualim woord voor woord kon meepraten, was ik het toch wel zat. En dan bleken het ook nog eens allemaal leugens te zijn.

Danielle

Hond (Duck Hunt)

Mijn meest irritante game personage is al een ouwetje, namelijk de hond uit Duck Hunt. Want hoe goed je ook je best doet en hoeveel eenden je ook uit de lucht weet te knallen met je Zapper Light Gun, zodra je er ééntje mist, springt dat naamloze mormel tevoorschijn om je keihard uit te lachen. Nu moet ik wel eerlijk toegeven dat ik behoorlijk slecht ben in de game en standaard 8 van de 10 eenden mis, maar dat wil niet zeggen dat ik dan graag belachelijk word gemaakt door een of andere straatjoekel.

Benieuwd naar de andere dagen, bekijk dan het overzicht.