Doorgaan naar artikel
Dag 7: Je favoriete koppel
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Pim

Blackey en Whitey (Black & White)

In een spel waarin je je als god je onbegrensde macht kan uitoefenen op de nietsvermoedende stervelingen die de aardkloot bevuilen, is een sturend geweten noodzakelijk. Het zijn deze dikke demoon en wijze, oude man met regenboogbaard die je de gevolgen van je daden uiteenzetten. Blackey is een ondeugd met een oostkust-accent en Whitey is de altruïstische preker op een zacht wolkje.

Het is zó makkelijk om op een willekeurig moment alle eerstgeborenen met een noodvaart tegen een bergwand aan te smijten, dat je het komische gekibbel van deze twee nodig hebt om je moreel kompas weer even te kalibreren.

Danielle

Trip en Monkey (Enslaved)

Eén van mijn favo game koppels zijn Trip en Monkey uit Enslaved. Misschien een aparte keus, gezien het niet bepaald liefde op het eerste gezicht was tussen die twee. Trip neemt Monkey namelijk gevangen door middel van een speciale hoofdband, waardoor hij zal overlijden als hij te ver uit haar buurt gaat, zodat hij haar helpt om haar dorp en familie terug te vinden. Je zou bijna aan het Stockholm Syndroom denken, wat dat betreft. Maar het is mooi om te zien hoe het tweetal gaandeweg de game steeds dichter naar elkaar toe groeien. Het is overigens niet duidelijk of ze uiteindelijk echt wat krijgen, maar het einde van de game suggereert dat wel.

Rick

Biff & Flo in (Jagged Alliance 2)

Een romantische liefde in een actiegame die allesbehalve geseksualiseerd is: het kan tussen de lafhartige nerd Biff en het Franse fluistermeisje Flo in Jagged Alliance 2. De complimentjes die ze elkaar geven zijn zoet als honing; hun jankbuien wanneer de ander sterft hartverscheurend. Het allermooiste is echter als je Biff aanwezig laat zijn wanneer je Flo uithuwelijkt aan een stel heikneuters, voor een opdracht om de gehoorzaamheid van laatstgenoemden af te dwingen. Biff komt er daarna nooit meer bovenop.

Benieuwd naar de andere dagen, bekijk dan het overzicht.