Doorgaan naar artikel
Impressie: NBA 2K15
Quentin Beglinger
Quentin Beglinger
Gameredacteur
Profiel

NBA 2K gaat zijn debuut maken op de nieuwe generatie consoles met het nieuwe NBA 2K15. Dit spel heeft een nieuwe modus en de manier van spelen is ook onder de loep genomen. Benieuwd wat wij te horen kregen op de Gamescom?

Het was al even bekend dat Kevin Durant op al het promotiemateriaal van NBA 2K15 zal verschijnen en daarbij ook op de voorkant van het spel. Zelfs zei hij er ook over dat hij maar als te graag op de cover kwam: “I really think nobody plays the game as much as i do,” zei hij over de NBA 2K-spellen.

De door Pharrell Williams samengestelde soundtrack is ook een belangrijk deel van dit spel. De soundtrack bestaat uit een 27-tal nummers, van Lauryn Hill en Snoop Dogg tot Red Hot Chili Peppers en The Black Keys. Uiteraard zullen er ook een aantal van Pharrells nummers te horen zijn.

Wat de mensen van 2K ook lieten zien was de MY League. Dit lijkt op de NBA 2K13 association-modus, maar met meer nieuwe toevoegingen en verbeteringen. In deze modus is het mogelijk voor de spelers om zijn eigen team samen te stellen uit alle spelers uit alle teams die in 2K15 zitten. Daarnaast is bijna alles aan te passen op het gebied van speelbaarheid en moeilijkheidsgraad. Zo kan je ook aangeven uit hoeveel seizoenen de league moet bestaan en hoe veel teams er in de Playoffs mogen staan.

Bij het zien van een gameplaydemo zagen we dat blokkeren en schieten nu in zoverre is aangepast dat het echt aan de speler is om een goed schot te maken. Zo zie je een lijntje onder je speler die laat zien in percentages of je schot wel of niet gaat lukken, afhankelijk van je afstand en positie, maar het is nog steeds aan de speler om op het goede moment het schot te maken. Hoeveel of hoe weinig het percentage ook is, als de speler op het goede moment schiet kan de bal er alsnog wel of niet inzitten.

De releasedate van dit basketbalspel is op 17 oktober 2014 en zal op de PC en alle huidige en nieuwe generatie consoles te verkrijgen zijn.