Doorgaan naar artikel
Dolby Cinema: Uniek in Eindhoven, Uniek in de wereld
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Dolby Cinema in uniek in de wereld en daar mogen wij Nederlanders maar wat trots op zijn. De techniek levert iedere bioscoopbezoeker een speciale ervaring die voor een nog betere filmbeleving zorgt waar iedere filmliefhebber van zal genieten.

Enige weken geleden verscheen er een persbericht waarin stond dat er een speciale zaal geopend wordt in de nieuwe JT-bioscoop in Eindhoven. Drie weken geleden was daar vervolgens het nieuws dat het om een techniek gaat genaamd Dolby Cinema. Deze techniek maakt het mogelijk om 3D veel meer diepte mee te geven dan het ooit heeft gehad. Op papier klinkt dit natuurlijk mooi, maar ervaren is altijd beter.

Dolby Cinema

Afgelopen vrijdag kreeg de internationale en Nederlandse pers de kans om kennis te maken met Dolby Cinema. Zoals gezegd biedt deze nieuwe technologie de kans om ruim drie keer meer diepte mee te geven aan 3D. Een nieuwe technologie genaamd Dolby Vision maakt dit mogelijk. Daarnaast wordt er voor de projectie gebruik gemaakt van twee lasers in plaats van één. Dit zorgt ervoor dat de beelden helderder zijn dan welke projectie ook die wij ooit gezien hebben. Zelfs iMax is niet zo helder als het beeld in de Dolby Cinema.

JT heeft ervoor gekozen om echter nog verder te gaan dan alleen het beeld. De zaal is voorzien van een onzichtbaar Dolby Atmos-systeem. Tijdens de film die we te zien krijgen, Exodus: Gods and Kings, werden we met momenten bijna letterlijk uit onze stoel geblazen. Dit maakt ook deze beleving beter dan ooit. De stoelen, om maar een bruggetje te gebruiken, zijn gemaakt van kalfsleer, wat de stoelen veel comfortabeler maakt dan welke bioscoop stoel ook. Daarnaast kan de voorste rij hun rugleuning naar achteren klappen om te voorkomen dat de kijkers vooraan last krijgen van hun nek.

Tot dusver alleen maar positieve punten dus en de vraag is: zijn er dan helemaal geen negatieve punten? Over de bioscoopzaal niet, alhoewel de prijs met 12,50 euro best hoog is. Het is echter vergelijkbaar met Imax en 3D. Wat mij persoonlijk wel tegenvalt is dat JT geen abonnementsversie kent, zoals Pathé de service Pathé Unlimited kent. Het onbeperkt kunnen bezoeken van de bioscoop voor ongeveer 20 euro blijft aantrekkelijker dan bijvoorbeeld tien euro neerleggen voor een film als Horrible Bosses, die zelfs als je wel van de humor houdt, geen tien euro waard is.

Ben je benieuwd naar Dolby Cinema en wil je deze ervaring, die in heel de wereld alleen op te doen is in Eindhoven, zelf ervaren, doe dan mee aan onze prijsvraag. Stuur een mailtje naar prijsvraag@nieuwerwets.tv met jouw favoriete bioscoopfilm van 2014 en wie weet zit jij binnenkort in Eindhoven in de bioscoop.