Doorgaan naar artikel
HyperX Cloud II – headset
Aloys van Outersterp
Aloys van Outersterp
Voormalig hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Alles wat het vorige model goed deed doet zijn opvolger nog beter.

Kingston brengt een update van een headset waar eigenlijk al weinig op was aan te merken. Vorig jaar recenseerden we de Cloud, een headset van Kingstons gamingdivisie HyperX. De headset klonk niet alleen heel goed, het bijgeleverde pakket was zeer compleet en bevatte veel waar voor je geld. Inmiddels is ook de opvolger, de Cloud II, uitgebreid door ons getest. Deze recensie zal vooral op de nieuwe toevoegingen ingaan.

hscp-bottom-slider-headset-img008

Het is namelijk duidelijk dat Kingston niet teveel heeft veranderd aan dat wat al goed was. Zo is de verpakking van de Cloud en Cloud II bijna identiek: een stevige en stijlvolle zwarte doos, voorzien van hartelijke welkomsttekst aan de binnenkant. Naast alle accessoires die ook bij de voorganger werden geleverd (een verwijderbare microfoon, stoffen en lederen kapjes, een volumeregelaar, vliegtuig-adapter en verschillende kabeltjes), treffen we in de doos een ‘audio control box’ aan. Door de hoofdtelefoon hiermee aan een USB-poort te verbinden kan een virtueel 7.1 geluid worden gegenereerd. Het vorige model leverde al een goede prestatie, maar deze nieuwe variant doet er nog een klein schepje bovenop.

hscp-bottom-slider-headset-img005

Hetzelfde kan worden gezegd over de vormgeving van het product. De HyperX Cloud was verkrijgbaar in een witte en zwarte uitvoering, maar de Cloud II is vooral zwart met een keuze uit rode of ‘gun metal’ details. De headset ziet er hoogwaardig uit en ook voelt het materiaal net iets zachter dan bij de voorganger.

Met een introductieprijs die gelijk is aan het vorige model is de HyperX Cloud II-headset een goede optie voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe headset. Gelukkige gebruikers van het vorige model zullen echter weinig reden hebben om dit model aan te schaffen. Vanzelfsprekend is het voor de mensen die geen gebruik zullen maken van het 7.1-geluid, of de headset niet via USB zullen aansluiten (maar bijvoorbeeld op een PS4-controller) waarschijnlijk voordeliger om het eerdere model aan te schaffen.

HyperX cloud2