Doorgaan naar artikel
Overwatch
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Zeventien jaar lang had Blizzard geen nieuwe IP aangekondigd, maar gingen ze trouw door met Warcraft, Starcraft en Diablo. Daar kwam tijdens de Blizzcon van 2014 verandering in. Blizzard kondigde toen namelijk Overwatch aan met een mooie cinematic trailer, iets waar ze bekend om staan.

Overwatch is een FPS die wat elementen van het MOBA-genre overneemt om een unieke ervaring te scheppen. Zo kan je namelijk elk potje een held kiezen om mee te strijden. Zo’n karakter heeft een eigen persoonlijkheid, achtergrondverhaal en het meest belangrijke: een eigen set vaardigheden. Zo kan de een tijdelijk in de schaduwen verdwijnen om onschadelijk te worden, terwijl de ander een groot energieschild maakt of zijn tegenstanders wegblaast met een lading elektriciteit. Daarnaast vecht je in het spel vooral om bepaalde doelen, zoals het verdedigen van een punt of het escorteren van een voorwerp.

Op de Gamescom die momenteel gaande is, hebben wij Overwatch eindelijk kunnen spelen. Van begin tot eind zat er een lekker tempo in het spel en was er continu actie, zonder dat het als gedachteloos schieten begon aan te voelen. Het feit dat je als verschillende helden speelt, zorgt dat je steeds met een verschillende strategie in het spel staat. Ook het feit dat de doelen van het spel veranderen, zorgt ervoor dat naarmate een potje vordert, je steeds in andere omgevingen vecht. Eigenlijk liep alles perfect en voelde alles ongelooflijk goed aan. Blizzard staat erom bekend dat al hun spellen tot in de puntjes geperfectioneerd worden en ook nu was dat te merken. Dit is ook een van de grote redenen dat Blizzard zo’n trouwe fanbase heeft. Tenslotte zorgen de verschillende helden voor een extra strategische dimensie en een hoop plezier.

Tot zover is Overwatch een schietspel met een prettig tempo, dat goed aanvoelt en een mooie sfeer heeft door zijn personages en omgevingen. Blizzard heeft de basis gelegd om een heel sterk spel te leveren, dat ongetwijfeld een grote groep spelers zal verkrijgen.