Doorgaan naar artikel
Call of Duty: Black Ops III
Michael Aartssen
Michael Aartssen
Profiel

De Gamescom is weer in Keulen geland en natuurlijk is ook Activision aanwezig. De release van een nieuwe Call Of Duty komt in zicht en dus is het hoog tijd de game al eens uit te proberen.

Op de beurs was de multiplayer van de nieuwe Call Of Duty: Black Ops III speelbaar. Een direct vervolg op het tweede deel uit 2012.

Niet geheel verrassend voelt het spel hetzelfde aan als de vorige delen. De gebruiker is dus vertrouwd met de besturing en de bewegingen tijdens het spelen. Nieuw in de multiplayer zijn de negen verschillende specialisten. Bij het spelen van de multiplayermode van de game kiest de speler voor één van deze personages. Elke persoon heeft een eigen speciale vaardigheid die gedurende een spelsessie één of meerdere keren ingezet kan worden. Het voegt achttien nieuwe speelstijlen toe aan de game, waardoor iedere speler de game nog verder eigen kan maken.

Een belangrijk effect van het nieuwe element is het toevoegen van verhaal aan de multiplayer. Iedere specialist heeft zijn eigen persoonlijkheid en door middel van korte cutscenes voorafgaand aan een gevecht wordt de onderlinge relatie naar voren gebracht. Tevens hebben bepaalde personages een speciale relatie tot scorestreaks. Bij gecombineerd gebruik van beide factoren volgt een korte dialoog. Activision streeft niet naar het verhalen van een compleet verhaal in de multiplayer, maar wil het Call Of Duty universum meer laten spreken in het spel.

Met de specialisten wordt nog een extra spelelement aan het spel toegevoegd. Niet alleen stijg je tijdens het spelen als speler in level en neemt het niveau van je wapenuitrusting toe, in Black Ops III train je ook de specialisten. Iedere personage heeft hierbij een eigen level en naarmate je meer speelt ontgrendel je nieuwe pantsers of andere uitrusting.

Uiteraard bevat Call Of Duty: Black Ops III ook nieuwe omgevingen, wapens en extra’s. Met de scorestreaks houdt Treyarch vast aan het principe dat elke bonus vernietigbaar moet zijn. Het is zeker niet altijd eenvoudig, maar het is mogelijk. De optie voor het bestrijden van een hulpkracht van de tegenstander is dus altijd open.

Tot slot zijn er enkele nieuwe in-game functies aan het spel toegevoegd. Niet alleen heeft de speler beschikking over een jetpack, vanaf november kunnen gamers ook zwemmen en rennen over muren in de nieuwe Call Of Duty. Black Ops III behoudt zijn gefundeerde basis en tilt de spelervaring naar een hoger niveau met een flink aantal nieuwe spelelementen.