Doorgaan naar artikel
Huawei P8 vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland
Douwe Knook
Douwe Knook
Profiel

De nieuwste smartphone van Huawei, de P8, zal vanaf deze week ook in Nederland verkrijgbaar zijn. De P8 moet de opvolger worden van de populaire Ascend P7 en werd afgelopen april door het Chinese bedrijf aangekondigd in Londen. Met de P8 beloofd Huawei een slimmere, snellere en dunnere smartphone en zal het proberen verder de concurrentie aan te gaan met Samsung en Apple.

Het nieuwe vlaggenschip van Huawei is slechts 6,4 mm dun en uitgerust met een 5,2 inch full HD-beeldscherm, 3GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen, uitbreidbaar via MicroSD. Daarnaast is de P8 voorzien van een nieuwe, zuinigere batterij en een snelle 8-core 64bit chipset. De telefoon bevat een 8-megapixelcamera aan de voorzijde en een 13-megapixelcamera aan de achterzijde. De P8 zal draaien op Android 5.0 Lollipop en is uitgerust met Huawei’s nieuwe intuïtieve Emotion UI 3.1.

Naast de technische verbeteringen biedt de P8 ook een aantal nieuwe functionaliteiten. Zo is de 13-megapixelcamera aan de achterkant van de telefoon uitgerust met een RGBW sensor. Deze sensor bevat naast de rood, groen en blauw ook een wit filterelement hetgeen zou moeten zorgen voor betere prestaties bij omgevingen met minder licht en een helderder beeld bij omstandigheden met een hoog contrast. Een andere nieuwe functie is de ‘Knuckle Touch’, wat inhoud dat het scherm bewegingen met de knokkels kan detecteren. Deze functie zal het vooral makkelijker moeten maken screenshots te nemen. Daarnaast is het mogelijk om foto’s uit te snijden door met de knokkels een bepaald gedeelte van het scherm te selecteren. Tot slot biedt de P8 nog enkele verbeteringen en gemakken met betrekking tot het geluid en gebruik in het buitenland.

De Huawei P8 is beschikbaar in twee kleuren: Mystic Champagne en Titanium Grey. Beide uitvoeringen zullen vanaf 15 mei in de Nederlandse winkels en online te vinden zijn.