Doorgaan naar artikel
DOOM gameplay wordt 15 juni onthuld
Ernst de Bruijn
Ernst de Bruijn
Profiel

Met iets dat misschien wel de kortste gameplay teaser ooit genoemd mag worden, toonde Bethesda vandaag de eerste beelden van DOOM. Bethesda laat weten dat de game op 15 juni wereldwijd wordt onthuld, tijdens hun eigen nieuwsconferentie op de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles.

Hoewel we maar ‘snippers’ beeldmateriaal te zien krijgen, wordt toch het een en ander duidelijk uit de nieuwe teaser. Fans van de Doom-serie zullen bijvoorbeeld blij zijn met de terugkeer van twee oude bekenden: de iconische ‘super shotgun’ en de ‘revenant’, beide afkomstig uit Doom II: Hell on Earth (1994). Daarnaast is de sfeer die de beelden uitstralen spot-on, en lijkt het erop dat het spel er prachtig uit gaat zien.

We hebben de eerste aanwijzingen dat de Doom franchise bij id Software nog altijd in goede handen is, maar het zal tot volgende maand duren tot we enige zekerheid hebben. DOOM wordt 14 juni om 7 uur ’s avonds op de E3 getoond. Door tijdverschil is dat voor ons Nederlanders maandag 15 juni, om 4 uur ’s ochtends. De showcase wordt door Bethesda live uitgezonden via Twitch.