Doorgaan naar artikel
NWTV zoekt redacteuren
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

NWTV is één van de weinige sites die dagelijks een unieke combinatie onderwerpen aan de bezoekers biedt in de vorm van nieuws, recensies, reportages en specials. Het afgelopen jaar zijn we harder gegroeid dan verwacht en hebben we daarnaast afscheid genomen van een aantal redacteuren en vaste krachten. Mede daarom zoeken we voor alle functies vrijwilligers die ons team willen versterken.

Webredacteur

Schrijf over jouw favoriete onderwerp

De belangrijkste en meest voorkomende functie binnen NWTV is die van webredacteur. Dagelijks is er nieuws over de verschillende onderwerpen waar we graag mee bezig zijn. Als redacteur kies je één of meerdere specialisaties binnen onze redacties. We hebben de volgende specialisaties:

  • Gameredacteur
  • Filmredacteur
  • Serieredacteur
  • tv-redacteur
  • Festivalredacteur
  • Techredacteur

Hieronder lees je per specialisatie waar je werk uit zal bestaan:

Gameredacteur

Binnen de gameredactie hebben we de afspraak dat je als redacteur de verantwoordelijkheid neemt over een game. Deze verantwoordelijkheid houdt niet alleen in dat je de game mag recenseren, maar ook dat je al het nieuws dat voor die tijd verschijnt behandelt. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent. We hebben in tegenstelling tot veel sites geen gemiddelde waaraan je moet voldoen. De focus ligt voornamelijk op de hardcore-games, maar we zoeken ook iemand die zich met indiegames bezig wil houden.

”Filmredacteur”

Als filmredacteur bezoek je de door jou uitgekozen grote en kleine films tijdens een door de uitgever uitgekozen moment. We vragen als tegenprestatie een aantal trailerberichten per maand te schrijven. Het is geen absoluut aantal, maar één per week is wel het minimale. Tevens krijg je de kans om naar eigen interesse specials te schrijven over zaken binnen en rondom de filmindustrie. Ook krijgen wij regelmatig uitnodigingen voor persevenementen en rode loper-premières, waar wij met een camera naartoe trekken om videoreportages te maken. We werken nog aan een mogelijkheid om de actiefste filmredacteuren een gratis filmabonnement aan te bieden, waar zij vrij gebruik van mogen maken.

”Serieredacteur”

De serieredacteur krijgt de beschikking over een online streamingdienst waar hij of zij het nieuws van bij houdt. Tevens schrijft hij of zij recensies van de series die erop verschijnen. Op dit moment coveren we HBO en Netflix, maar we willen hier bijvoorbeeld ook Videoland aan toevoegen. Eventuele andere diensten willen we in de toekomst ook gaan volgen.

”tv-redacteur”

Als tv-redacteur ben je dagelijks bezig met het schrijven over wat er op televisie komt. Denk bijvoorbeeld aan een samenvatting van de nieuwste Wie is de Mol?-aflevering of de laatste shortie van GTST. Tevens vul je onze dagelijkse tv-tips op de homepage waarin verschillende programma’s staan die volgens jou belangrijk zijn en die natuurlijk door veel mensen bekeken gaan worden.

Daarnaast bieden we je een uniek kijkje in de keuken van veel zenders. Meer dan geregeld mag je langs bij onder andere SBS en RTL om nieuwe programma’s al te bekijken voor ze op televisie verschijnen en om met de belangrijkste BN’ers uit het programma te praten. Je mag zelf bepalen of dit met of zonder camera is.

”Festivalredacteur”

Net als hoe een gameredacteur eigenaar wordt van een game, wordt een festivalredacteur eigenaar van een festival. Naarmate het festival dichterbij komt schrijft hij of zij al het nieuws over het festival en plaatst dit op onze speciale evenementenpagina die tevens door de redacteur wordt beheerd. Zo wordt hier de line-up aangevuld en in de toekomst komt hier ook andere informatie bij.

”Techredacteur”

Als techredacteur kijk je naar de laatste nieuwtjes op het gebied van gadgets en technologie. Nog belangrijker vinden wij echter dat je de producten die je wilt recenseren bij ons aanvraagt. We hebben namelijk graag zoveel mogelijk recensies en vooral nieuws rondom grote aankondigingen en evenementen zoals de IFA en de CES. Soms mag je gerecenseerde producten overigens houden.

”Wat

  • Je beheerst de Nederlandse taal goed
  • Kunt jezelf inleven in verschillende onderwerpen binnen je redactie
  • Bent bereid om een aantal uur per week aan NWTV te besteden
  • Kunt goed werken in een flexibele omgeving

Daarnaast zoeken we mensen die ervaring hebben voor of achter de camera. Door onze deal met JT-bioscopen maken we wekelijks video-items voor hen waarin we bezoekers vragen naar wat ze van de film vonden. Je mag uiteraard van te voren de film bekijken.

”Wat

  • Een professionele omgeving om je redactionele vaardigheden te ontwikkelingen
  • Je mag geregeld producten of diensten houden
  • Een kijkje in de keuken van veel grote bedrijven
  • Een gezellige redactie

Solliciteren?

Stuur dan een mail

Ben je geïnteresseerd in een vrijwillige functie bij NWTV, stuur dan een mailtje met je CV en een motivatie naar info@nieuwerwets.tv. We zullen je zo snel mogelijk een antwoord sturen met eventuele extra vragen. Ook wanneer je een vraag hebt over één van de vacatures kun je een mailtje sturen. Uiteraard mag je ook specialisaties combineren, zoals nu al veel redacteuren doen.