Doorgaan naar artikel
Douwe Knook
Douwe Knook
Profiel

In The Martian neemt Ridley Scott ons, in navolging van Prometheus, mee terug de ruimte in naar een onontdekte planeet. Ditmaal echter (waarschijnlijk) geen aliens, aangezien de bestemming Mars is. In de teaser, die de vorm heeft van een videolog/livestream zien we hoe botanist Mark Watney (Matt Damon) de crew voor deze reis introduceert. Achtereenvolgens zien we piloot Rick Martinez (Michael Peña), bevelhebber Melissa Lewis (Jessica Chastain), dokter Chris Beck (Sebastian Stan), de Duitse astronaut Alex Vogel (Aksel Hennie) en computer-expert Beth Johanssen (Kate Mara).

Hoewel de teaser niks vertelt over het verhaal van The Martian is er wel al het een en ander bekend. De film zal draaien om Mark Watney, die tijdens een storm op Mars de rest van de astronauten kwijtraakt en voor dood wordt achtergelaten. Hij zal met slechts beperkte voorraden moeten overleven op de kale rode planeet. Ondertussen moet hij proberen een signaal van leven te geven. Hierbij zal hij dus al zijn vindingrijkheid moeten gebruiken en moeten proberen de hoop niet te verliezen.

Met Ridley Scott in de regisseursstoel en de geweldige cast belooft The Martian in elk geval een film te worden om in de gaten te houden. Dit zou wel eens een Oscarkandidaat kunnen worden. Helaas moeten we nog wel even wachten voor de film in de bioscoop draait. The Martian komt namelijk pas 26 november uit in Nederland.