Doorgaan naar artikel
PlayStation Plus games voor juli aangekondigd
Ernst de Bruijn
Ernst de Bruijn
Profiel

Gisteren is aangekondigd welke games PlayStation Plus gebruikers deze maand gratis mogen downloaden. Sony lijkt het over een andere boeg te gooien dan Microsoft, die deze juli flink uitpakt met grote titels als Assassin’s Creed: Black Flag, Gears of War 3 en Plants vs. Zombies op hun Xbox Live Gold service. Het aanbod op de Playstation Store is in vergelijking ietwat karig te noemen, met overwegend indiegames, waarvan er slechts één qua metacritic-score boven de 7 uit weet te komen. Het zijn echter allemaal games van verschillende genres, dus wat variatie betreft zit je met PlayStation Plus absoluut goed deze maand. Het gaat om de volgende zes spellen, verdeeld over de volgende platformen:

PlayStation 4

Rocket League is een compleet gestoord voetbalspel met enorm zweverige physics, waarin je met een raketaangedreven auto een bal in het doel van je tegenstander tracht te ‘schieten’. Het spel komt 7 juli uit voor de PC en PlayStation 4. Bekijk hier de trailer.

Styx: Master of Shadows is een redelijk goed ontvangen stealth game van Cyanide Studios, de makers van onder andere Of Orcs and Men en Blood Bowl. Styx is voor fans van old-school sluipspelletjes een aanrader, maar de ietwat verouderde en soms wat onhandige gameplay kan de casual gamer afschrikken.

Entwined is een matig ontvangen, extreem artsy indiegame over “twee zielen die verliefd zijn, maar niet samen kunnen zijn”. In deze incarnatie van één van de meest uitgemolken verhaalconcepten uit de geschiedenis van de mensheid, nemen die twee zielen de vorm aan van een vis en een vogel. Entwined ziet er mooi uit, maar ontving veel kritiek op de karige lengte, matige controls en het verhaal.

MouseCraft is een vrolijke puzzelgame, waarin de speler een groep muizen door een soort 2d-doolhof naar een bord kaas moet leiden. Dit doe je door blokken op het pad van de muizen te plaatsen. De gameplay wordt daarom vaak omschreven als een kruising tussen Tetris en Lemmings.

PlayStation 3

De enige game die deze maand exclusief voor PlayStation 3 gebruikers beschikbaar is, is Rain. Het is een artsy avonturenspel dat door kritieken werd geprezen om haar sterke sfeer, maar volgens velen niet lang interessant bleef om te spelen.

Naast Rain zijn de MouseCraft en Entwined ook gratis beschikbaar op de PS3.

PlayStation Vita

Eigenaars van een PlayStation Vita ontvangen deze maand het alom geprezen Geometry Wars 3: Dimensions (GW3). Dit derde deel uit de Geometry Wars-serie is een stuk uitgebreider dan voorgaande delen, en brengt een aantal nieuwe game modes naast de klassiekers. Qua graphics markeert GW3 een flinke sprong vooruit, aangezien de gevechten zich niet langer op een vlak rooster plaatsvinden, maar op 3d vormen. De gameplay is daarnaast soepeler dan ooit tevoren.

Net als PS3 gebruikers kunnen eigenaars van een Vita deze maand ook kostenloos de games MouseCraft en Entwined downloaden.