Doorgaan naar artikel
Rayman Adventures aangekondigd!
Ernst de Bruijn
Ernst de Bruijn
Profiel

Ubisoft kondigde gister aan dat Rayman Adventures, een nieuwe platformer in de succesvolle Rayman franchise, op dit moment wordt ontwikkeld voor smartphones en tablets. Het is de bedoeling dat het spel deze herfst al in de digitale winkel ligt.

Zoals in de bovenstaande trailer te zien is, lijkt Adventures erg veel op de laatste twee Rayman games voor de console. Vooral de uiterlijke overeenkomsten zijn duidelijk; een groot deel van de art die in de Adventures-trailer te zien is, lijkt direct afkomstig uit Rayman Legends. Dit is wat mij betreft geen negatief punt, want die game was prachtig om naar te kijken.

In tegenstelling tot eerdere mobiele versies, kan de speler ditmaal beide kanten op rennen, meppen, sliden, walljumpen en springen wanneer ze het willen. De vraag is echter of deze verandering wel een stap in de juiste richting is. Het is namelijk erg moeilijk om op een touchscreen de precieze controls te realiseren, die een platformer vereist. Dit is precies de reden dat het karakter in de vorige mobiele Rayman games automatisch de juiste kant op werd gestuurd, en de speler zich alleen maar zorgen hoefde te maken om de timing van de acties. Uit deze eerdere keuze blijkt wel dat ontwikkelaar Ubisoft Montpellier op de hoogte is van het probleem. Dit maakt het een stuk aannemelijker dat ze met een creatieve oplossing zullen komen.

Ook al roepen de controls wat vragen op, het is vooral erg spannend dat de mobile gamers onder ons deze herfst de volledige Rayman-ervaring op hun systeem krijgen. Nu maar hopen dat Ubisoft snel meer nieuws voor ons heeft…