Doorgaan naar artikel
Feargal Agard
Feargal Agard
Profiel

Quentin Tarantino’s achtste film The Hateful Eight is uiteindelijk toch gefilmd, nadat Tarantino in eerste instantie was gestopt met filmen en zich later toch bedacht. Nu is de film bijna klaar voor vertoon.

The Hateful Eight speelt zich af in de periode na de Amerikaanse burgeroorlog in de staat Wyoming. Tijdens een sneeuwstorm zoeken acht vreemden hun toevlucht bij een postkoets-tussenstop genaamd Minnie’s. Ze zijn allemaal op weg naar “Red Rock”. Sommige met specifieke redenen. John Ruth (Kurt Russel),  een beul die Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) brengt om haar op te hangen. Overloper Chris Mannix (Walton Goggins) claimt de nieuwe sheriff van “Red Rock” te zijn. Bob (Demian Bichir) verzorgt de tussenstop Minnie’s, terwijl Mevr. Minnie haar moeder bezoekt. Premiejager Majoor Marquis Warren (Samuel L. Jackson) die voorheen als soldaat vocht in de burgeroorlog. Oswaldo Mobray (Tim Roth), de beul van “Red Rock”. Koeien veedrijver Joe Gage (Michael Madsen) en Generaal Sanford Smithers (Bruce Dern) die in het leger van de Confederatie fungeerde. Het is duidelijk dat ze allemaal een dodelijke connectie hebben. Maar tijdens hun tussenstop komen ze alle acht terecht in een verraderlijk en misleidend complot. Het is onwaarschijnlijk dat ze hun bestemming “Red Rock” gaan bereiken.

Alom een spectaculaire Westernfilm die in het “glorieuze” 70mm formaat {Ultra Panavision 70} te zien zal zijn.
De Tarantino-liefhebbers en fans kunnen straks van deze geweldige film genieten en vervolgens zijn achtste film toevoegen aan hun collectie.

The Hateful Eight is vanaf 8 januari in de bioscoop te zien.