Doorgaan naar artikel
Jeffrey van Beurden
Jeffrey van Beurden
Profiel

Regisseur Ridley Scott schuilt zijn liefde voor het sciencefiction-genre niet onder stoelen of banken. Met kaskrakers als Blade Runner, Alien en Prometheus heeft Scott al meerdere malen laten zien dat hij binnen dit genre goede tot uitstekende films kan maken. Ook dit jaar zal Scott met een nieuwe sciencefiction film komen; The Martian, gebaseerd op het gelijknamige boek van Andy Weir. Hoewel we al eerder op NWTV een trailer van deze film konden zien, laat deze tweede trailer nog meer van het verhaal zien en toont wat de sfeer van de film zal zijn.

In The Martian staat het leven van astronaut Mark Watney (Matt Damon) centraal. Hij en zijn teamleden komen in een heftige ruimtestorm terecht. Watney wordt gelanceerd naar de planeet Mars en hoewel iedereen denkt dat hij die storm niet heeft overleefd, blijkt hij nog in leven te zijn. Hij maakt contact met de aarde, om te zorgen dat hij gered wordt. Ondertussen moet hij, met minimale voorzieningen, zien te overleven tot de aankomende reddingsmissie. Maar helemaal alleen op een kale planeet waar niks wil groeien is dit makkelijker gezegd dan gedaan.

Hoewel de poster anders suggereert (waar de datum 26 november op staat), zal The Martian al op 1 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.