Doorgaan naar artikel
Weekly Geek Top 5: De leukste in-game huisdieren
Danielle Rooijakkers
Danielle Rooijakkers
Profiel

De Weekly Geek Top 5 is een rubriek waarin elke week een blik wordt geworpen op een top 5 met een game-thema. Dit keer een diervriendelijk onderwerp, want gisteren was het 4 oktober, Dierendag. Ondanks dat veel mensen zeggen dat ze niet aan dierendag doen omdat ze gewoon altijd goed voor hun beestjes zorgen, vind ik het toch altijd wel leuk om wat extra’s te doen voor mijn zwart-witte tornado (lees: Border Collie). Maar ook in de gamewereld lopen de nodige huisdieren rond en wij hebben de vijf leukste/trouwste voor jullie op een rijtje gezet. Heb jij nog aanvullingen, of zelf gewoon een geweldig huisdier? Laat het ons vooral weten!

Nummer 5

Hond – Fable II

Wanneer je aan het begin van Fable II munten aan het verzamelen bent om een item te kopen waarmee je verder komt in de game, red je een hond van een stel pestkoppen. Vanaf dat moment heb je er een maatje bij dat je helpt tijdens de rest van je reis. Deze trouwe viervoeter helpt je tijdens gevechten, vindt schatten voor je en helpt je met het ontdekken van locaties om te graven. Daarnaast is het natuurlijk altijd fijn om gezelschap te hebben en kun je hem zelfs wat trucs leren.

dogfable

Nummer 4

Epona – The Legend of Zelda

Iedereen die wel eens een The Legend of Zelda-game gespeeld heeft, heeft ongetwijfeld mooie herinneringen aan haar: Epona, het paard van Link. Een heel bijzonder paard wel te verstaan, want deze mooie dame luistert alleen naar een speciaal lied dat Link op zijn fluit speelt, Epona’s Song. Wanneer hij haar hulp nodig heeft, hoeft hij alleen dat nummer maar te spelen en Epona komt met een rotgang naar hem toe. Ze helpt hem tijdens gevechten en op haar rug is Link een heel stuk sneller op de plaats van bestemming.

epona

Nummer 3

Dogmeat – Fallout

Het kan erg eenzaam zijn in de post-apocalyptische omgeving van de Wasteland en wat is er dan fijner dan een trouwe viervoeter die je gezelschap houdt? In de Fallout-franchise heb je zo’n maatje, namelijk de hond Dogmeat. In de eerste Fallout-game was Dogmeat slechts een hond die je overal volgde, in de daarop volgende delen was het al mogelijk hem commando’s te geven en kon hij vijanden aanvallen en je assisteren bij het zoeken naar voorraden. Ook in de aankomende Fallout 4 zul je weer samen met die goeie, ouwe Dogmeat op pad kunnen.

dogmeat

Nummer 2

Yoshi – Super Mario

Ook de besnorde, Italiaanse loodgieter kan niet zonder een huisdier en beleeft zijn avonturen dan ook regelmatig met Yoshi. Deze groene dinosaurus die niet alleen hoog kan springen, maar ook nog eens een erg plakkerige tong heeft om vijanden mee te vangen, speelt inmiddels vaker de hoofdrol in zijn eigen games dan dat hij nog samen met Mario op pad gaat. Maar laten we niet vergeten dat hij zijn ‘carrière’ wel ooit begonnen is als een soort van ‘trouwe viervoeter’ van Mario.

yoshi

Nummer 1

Pikachu – Pokémon

Het meest loyale en misschien ook wel meest bekende huisdier van een gamepersonage is denk ik wel Pikachu. Dit schattige, gele knaagdier wijkt praktisch niet van de zijde van zijn baasje Ash Ketchum en staat hem bij waar nodig. Want ondanks zijn lieve en knuffelachtige uiterlijk is Pikachu geen katje… ehm knaagdiertje om zonder handschoenen aan te pakken, met zijn bliksem- en stroomaanvallen. Vijanden kunnen dus maar beter uit te buurt blijven. Maar Ash en Pikachu zijn al jaren beste maatjes en een onafscheidelijk team.

pikachu