Doorgaan naar artikel
Bekijk de trailer van Demolition met Jake Gyllenhaal
Meike Berkhout
Meike Berkhout
Profiel

Jake Gyllenhaal heeft het druk. Eerst speelde hij de hoofdrol in de boksfilm Southpaw en binnenkort is hij te zien de film Everest. Daarnaast is hij straks ook nog te zien in Demolition.

Hierin speelt hij Davis Mitchell, een succesvolle investeringsbankier. Na de tragische dood van zijn vrouw Julia (Heather Lind), heeft hij er grote moeite mee om zijn leven weer op te pakken. Wanneer Davis uit pure frustratie een klaagbrief naar een automatenfabrikant schrijft, neemt dit een verrassende wending. Wat als klaagbrief begint, eindigt in een reeks brieven die allerlei persoonlijke bekentenissen onthullen. Als klantenservicemedewerkster Karen (Naomi Watts, bekend van King Kong (2005) en The Impossible (2012)) haar oog op Davis’ brief laat vallen, besluiten zij en haar zoon Chris (Judah Lewis) Davis te helpen. Om zijn leven weer op te bouwen, zal Davis eerst het leven dat hij kende moeten afbreken.

Demolition zal vanaf 8 april in Amerika in de bioscoop te zien zijn. Of en wanneer de film in Nederland te zien zal zijn, is nog onduidelijk.