Doorgaan naar artikel
Forza Motorsport 6
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Forza Motorsport 6 is in alle opzichten prachtig. Het spel is oogverblindend mooi, speelt ongelooflijk lekker weg en begeleidt de speler door het proces van het leren racen, terwijl het ten alle tijden nog uitdagend genoeg blijft.

Forza Motorsport is over het algemeen de racegame geweest van de Xbox, maar Forza Motorsport 5 was niet groots ontvangen. Kan deeltje zes de eer herstellen?

Ik zal eerlijk toegeven dat ik niks van auto’s weet en nog minder van professioneel racen. Racegames hebben altijd mijn interesse gewekt, maar hebben me nooit echt volledig erin getrokken. Dit alles is volledig veranderd met Forza Motorsport 6.

Het spel begint met een mooi introductiefilmpje genaamd “Why do we race?” Meteen hierna zit je in een prachtige auto op een prachtig parcours in Rio de Janeiro en doe je de race. Het is zo simpel, maar zo effectief. Voordat je ook maar een menu hebt gezien zit je al helemaal in de sfeer van het spel en heb je al een proefrit mogen maken. Tijdens je eerste race valt meteen op hoe ongelooflijk prachtig het spel is. De wagens, de banen, alles ziet er piekfijn uit.

Forza 6 houdt de hele tijd je handje vast, als je dat wilt tenminste. Je wordt op prettige wijze door het hele spel en de verschillende modi geleid. Je kunt verschillende instellingen precies aanpassen hoe jij het wilt. Hoe agressief tegenstanders rijden, hoe goed ze zijn, of er een denkbeeldige lijn verschijnt die je tijdens races laat zien hoe je de bocht moet nemen, hulp met remmen en sturen, noem het maar op. Dit kun je allemaal individueel aanpassen en hierdoor is het mogelijk om altijd voor de perfecte situatie te zorgen en race je altijd hoe jij dat wilt. Of je lekker arcade wilt racen zonder al te veel moeite te willen doen, of bijna een simulatie wilt, het kan allebei met gemak ingesteld worden.

Forza Motorsport 6 gameplay

In de carrière-modus rijd je met verschillende categorieën auto’s. Maak je geen zorgen, met meer dan 450 wagens in alle verschillende soorten en maten, zit er altijd wel iets bij dat je interesse heeft. Het is een goede gelegenheid om kennis te maken met verschillende soorten voertuigen en banen. Na verloop van tijd krijg je een goed idee van hoe het spel in elkaar steekt en is het mogelijk om andere dingen te ontdekken, zoals het uitbouwen van je eigen garage, het bijwonen van showcase-evenementen of racen in de online modus.

De online multiplayer van het spel ziet er bijzonder veelbelovend uit. Je kunt meedoen aan verschillende competities. Sommige zullen een paar dagen duren, of een week, of zelfs een maand. Sommige van deze competities zullen puur voor plezier zijn, maar je zal ook rangen krijgen op basis van je prestaties, waardoor je tegen betere of slechtere tegenstanders zal spelen om je een weg naar de top te racen.

Forza Motorsport 6 Outside view

Forza Motorsport 6 is tot in de puntjes perfect verzorgd. Voor zowel de nieuweling als de veteraan is het een bijzonder prettige ervaring. Met alle instellingen die je zelf aan kunt passen, kun je altijd op je eigen tempo bezig zijn. Met een uitgebreide hoeveelheid banen, auto’s en een aantal geweldige speelmodi, zorgt de game voor de meest volledige race-ervaring voor de huidige generatie consoles. Op vrijwel geen enkel vlak is iets negatiefs op te merken en dus zal je je niet snel vervelen met deze game.