Doorgaan naar artikel
The Transporter Refueled
Priscilla Man
Priscilla Man
Profiel

Conclusie

The Transporter Refueled verschijnt in de bioscoop met ditmaal Ed Skrein (Game of Thrones en Ill Manors) als de koele kikker Frank Martin. De harde actie, aantrekkelijke dames, Russische misdadigers en gave auto’s zitten allemaal in deze film. De connectie tussen Skrein en Stevenson is een groot pluspunt, maar helaas wordt dat al snel overschaduwd door het standaard verhaal dat is gevuld met clichés.

Als je ooit een bank wilt beroven of heelhuids thuiskomen na een avondje uit, bel dan Frank Martin (Ed Skrein). Hij is de allerbeste chauffeur die er is en handelt namens zijn eigen drie belangrijke regels. Ten eerste wordt de afspraak nooit gewijzigd, iedereen blijft anoniem en als laatst blijft het pakket ongeopend. Op een dag wordt hij ingehuurd door de geheimzinnige dame Anna (Loan Chabanol). Zij heeft een klus voor hem en hij gaat ermee akkoord. Echter komt Frank er al snel achter dat Anna en haar drie vriendinnen hem hebben bedrogen. Zij hebben zijn vader Frank Senior (Ray Stevenson) ontvoerd, zodat de chauffeur zich aan hun regels moet houden om hem te kunnen redden.

The Transporter Refueled

Foto: Bruno Calvo

The Transporter Refueled begint met een flashback van een fiks aantal jaar geleden en daarna speelt het verhaal zich weer af in de huidige tijd. De slechteriken worden op deze manier geïntroduceerd aan de hand van hoe ze er vroeger uitzagen en hoe ze er nu uitzien. Dit hele begin van de film ziet er geforceerd uit en voelt niet als een binding met de diverse personages. Het is een gemiste kans want een goed achtergrondverhaal helpt met de (emotionele) connectie en zorgt zodanig voor meelevendheid. De vader-zoonrelatie van Frank en Frank Senior is wel verfrissend om te zien op het grote scherm. De situaties zijn herkenbaar en het grootste deel van de humor komt van deze twee mannen. De dynamiek tussen Skrein en Stevenson spat van het scherm af en zijn een prima duo tussen al het gerace en geschiet. Allebei hebben een grote persoonlijkheid en knap gezicht waarvan de (vrouwelijke) kijker kan smullen.

The Transporter Refueled

Foto: Bruno Calvo

In actiefilms delft het andere geslacht meestal het onderspit en is een man de held van de dag, maar hier zijn de dames geduchte concurrenten van Frank. Anna is de leidster en laat niets aan het toeval over. Samen met Gina (Gabrielle Wright), Maria (Tatiana Pajkovic) en Qiao (Wenxia Yu) hebben zij een puik plan om hun voormalige bazen eens flink te grazen nemen. De stereotypische femme fatales zijn beeldschoon en daarmee is alles wel gezegd. Hun enige doel is om de schurken een lesje te leren, dus het acteerwerk is nogal eentonig.

The Transporter Refueled

Foto: Bruno Calvo

Helaas blijft de dekmantel van de slechteriken een dekmantel, terwijl het iets groters zou kunnen zijn. Het is jammer dat het niet verder wordt uitgewerkt want zo’n twist maakt het verhaal wel een stuk spannender. De auto’s mogen ook even apart genoemd worden. Het zijn leuke wagens en niet elke dag worden er zomaar Audi’s opgeblazen alsof het niets is. En dat is best heftig. Fans van de vorige Transporter-films met Jason Statham in de hoofdrol hoeven zich in ieder geval niet teleurgesteld te voelen; Ed Skrein is net zo cool, sterk en stoer als de meedogenloze Frank Martin. Klik hier voor ons interview met Ed Skrein